понеделник - петък, 09:00 - 11:30

Превръщат сметище в парк

Рейтинг:
0 0
35 0

Нерегламентирано сметище в крайбрежната зона на дунавския град Тутракан беше превърнато в прекрасен парк с пари от Европейската програма за развитие на селските райони. Гледайки свършеното, човек не може да повярва, че само преди месеци на същото място е имало сметище.  


"Теренът беше изоставен и поради тази причина всички го замърсяваха", коментира в предаването "Още нещо" Веселин Ташев, главен експерт по опазване на околната среда от община Тутракан.  Реализираният проект е и една работеща формула, която месната власт в Тутракан препоръчва за справяне със замърсените зони във всеки български град.


"Именно това е начинът, по мое скромно мнение, да се справим с нерегламентираните сметища, като работим по проекти за благоустрояването на тези замърсени терени, като създаваме на тяхно място паркове като този и привличаме все повече посетители за разходка и релакс", добави Ташев. Основен плюс на този проект най-вече е фактът, че за него общината не се е бръкнала нито с лев, а е изграден изцяло с европейско финансиране в размер на 800 хиляди лева.   

добави коментар
28 април
В момента:
Мистерии и факти
21:40
Мисия Х: Великата надпревара при създаването на телефона
22:35
Пътуване със CNN: Прага
23:00
Новини