понеделник - петък, 09:00 - 12:00

Новият дълг пак ще запушва дупки

Рейтинг:
1 1
Чуйте в кои сектори потъва бюджетът и защо продължава да се харчи неефективно

Това къде ще бъде похарчен новият дълг е записано в бюджета. Не се предвижда да бъде вкаран в бюджета така, че да задвижи машината. В случая отново става дума за запушване на дупки. Просто караме по инерция. Това заяви в предаването "Още нещо" по NEWS7 финансистът Емил Хърсев.

По думите му в бюджета е заложен дефицит от приблизително 2% от БВП и още в него е разписано, че ще бъде емитиран нов дълг.

В кои сектори потъва бюджетът и защо продължава да се харчи неефективно и "по инерция"? Чуйте анализа на Емил Хърсев.

добави коментар
Йордан
Йордан
НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ МЕДИИТЕ, ТИНК-ТАНКОВЕТЕ, УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ ДА ВИ УБЕДЯТ, ЧЕ 500 ЛВ. МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ И 1000 ЛВ. МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА СА НЕВЪЗМОЖНИ Попитаха ме от къде ще дойдат парите и аз отговорих: ПЪРВО - от справедливо разпределение: "Аз не съм човек, който обвинява „гадните капиталисти”, че печелят на гърба на своите служители, а реалист. Виждал съм счетоводни отчети на хиляди фирми (от магазин с една продавачка до международна компания с десетки хиляди служители) и там в перо „Разходи за персонала” почти винаги стои цифра около 15% (много рядко 20%) от чистите приходи. Това, разбира се, е много условно и зависи от много фактори, но вземете отчета на сходна германска компания и ще забележите, че разходите за заплати в нея са минимум 50% от общите приходи. Това е просто част от обществения договор. У нас, собственика на фирмата кара Ягуар, а плаща по 300 лева на двете си продавачки (истински случай). - http://smartmoney.bg/kak-da-stana-bogat/ ВТОРО – Въвеждане на прогресивно подоходно облагане, необлагаем минимум и освобождаване от данъчно облагане на инвестициите. ТРЕТО – Преразглеждане или премахване на противоконституционните концесии за злато и цветни метали, договорите с ЕРД-тата, „американските” ТЕЦ-ове и неправомерно разрешените ВЕИ-та. ЧЕТВЪРТО - Диференцирано ДДС, като за особено луксозни стоки стига до 30 %. ПЕТО – Ликвидиране на контрабандата и събиране на цялото ДДС и всички акцизи. ШЕСТО – Проверка на всички приватизационни сделки, кредитните милионери и притежателите на имущество, не отговарящо на доходите /внесените данъци/. Конфискация на незаконно придобитото имущество и имуществото на лицата нанесли значителни вреди на държавата и гражданите. УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ, ЩЕ ДОВЕДЕ ДО РЯЗКО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО, КОЕТО ОТ СВОЯ СТРАНА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО И БУМ НА РАСТЕЖА. УВЕЛИЧЕНОТО ПРОИЗВОДСТВО ЩЕ НАМАЛИ БЕЗРАБОТИЦАТА, КОЕТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НОВО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО И Т.Н.Т… ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО Е ПРОСТО?! СВИКНАЛИ СТЕ ДА МИСЛИТЕ – ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОИЗВЕДЕ, А ПОСЛЕ ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ. НО КАК ЩЕ ПРОИЗВЕДЕТЕ НЕЩО, АКО НЯМА ПАЗАР, АКО НЯМА, КОЙ ДА КУПУВА? ПОГЛЕДНЕТЕ ОБРАТНО. СЪЗДАЙТЕ ПАЗАР! САМИЯТ ПАЗАР ЩЕ СТИМУЛИРА ИКОНОМИКАТА И КОЛЕЛОТО ЩЕ СЕ ЗАВЪРТИ. ПРОБЛЕМЪТ, КОЙТО ПРЕЧИ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ, Е АЛЧНОСТТА НА ОЛИГАРСИТЕ, КОИТО РЕЖАТ САМИ КЛОНА, НА КОЙТО СТОЯТ.
преглед на всички коментари (1)
В момента:
Световен пътешественик
08:00
09:00
09:10
Пътуване със CNN