Учредиха партия "България без цензура"

Рейтинг:
19 20
Партията няма да е лидерска, заяви Николай Бареков

Над три хил. делегати присъстваха на учредителния конгрес на "България без цензура". Форумът започна в 12 ч. в Зала 1 на НДК с изпълнение на химните на България и Европейския съюз (ЕС). Конгресът гласува устав, символи, председател, политическо ръководството и декларация.

Николай Бареков е лидерът на партия "България без цензура". Това решиха делегатите на учредителния конгрес. Единодушно над три хил. души от цялата страна гласуваха за Бареков, както и за името на новата политическа формация. Зам.-председатели са Рада Коджабашева и Ангел Славчев. (снимки)

Политици, действащи депутати, сред които Румен Йончев от Коалиция за България и Светлин Танчев, независим, общественици и партньори на "България без цензура" дадоха подкрепата си за новата партия.

Сред гостите бяха бившият главен командващ на силите на НАТО ген. Уесли Кларк, който гостува преди това във "Факторът Кошлуков", бившият зам.-шеф на Австрийската народна партия Валтер Швимер, словенският, сръбският и латвийският експремиери - Микулаш Дзуринда, Зоран Живкович и Ийнарс Рипше. Всички те произнесоха речи пред множеството.

Николай Бареков заяви, че партията няма да е лидерска. 3/4 от ръководството й е избрано от хората от регионите. Древната българска розета от Плиска е символ на организацията, а цветовете на знамето са синьо и жълто, защото олицетворяват нейния центризъм и проевропейска ориентация.

Чуйте какво каза преди началото на конгреса Николай Бареков, който гостува във "Факторът Кошлуков" по TV7.

добави коментар
Andrea
Andrea
Ще сме свидетели на раждането на първата заявила себе си като центристка партия в България. Интересно!
Добра
Добра
Бий чорбата по главата - бий, бий. Успех на Барека
Katerina
Katerina
Ммм няма да е лидерска, но ще има кой да застане твърдо и да поеме отговорност за решенията нали!
преглед на всички коментари (6)
Битката за Алма Матер продължава
Сигналът на ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев е пристигнал в прокуратурата. От...
Обстановката в Силистренско остава тежка
Жълт код е обявен днес в област Разград, Шумен, Варна, Силистра и Добрич заради потенциално...
28 януари
София
В момента
Облачно
-4°C
Днес
Слаб сняг с прекъсване
Min: -9°C
Max: -1°C
Утре
Слаб сняг с прекъсване
Min: -6°C
Max: -1°C
28 януари
Днес Софийското метро става на 16 години. Първата му отсечка – от бул. Сливница до бул. Константин Величков, беше открита на 28 януари 1998 г....