Най-новото от света на технологиите

Рейтинг:
0 0
Телевизор променя размера на екрана си

Изобретиха телевизор, който може да променя размера на екрана си по желание на зрителя.

Сегментът на умните телевизори за поредна година привлича интереса на голяма част от посетителите на изложението в световната столица на хазарта. Това не е случайно, тъй като устройствата се модернизират изключително бързо. Южнокорейската корпорация „Самсунг“ представи свой прототип на екран, чиито размер може да се променя по желание на собственика му. Телевизорът е изграден от множество по-малки квадрати, които може да се подреждат един до друг и един над друг, подобно на блокчета на конструктор. Така зрителят може сам да промени съотношението между страните на екрана и неговия размер.

От Панасоник пък отправят поглед към авиоиндустрията. Японската корпорация представи ултратънък 13-инчов екран, който реагира на допир. Той може да бъде вграден в седалките в пътническия салон и да развлича пасажерите по време на дълги полети. Иновацията се състои в това, че потребителите ще могат да свързват своите мобилни телефони към екрана и да разглеждат свои снимки или видеоклипове. През това време батерията на устройството ще се зарежда.

Посетителите на шоуто в Лас Вегас видяха и най-новото от света на дроновете. В рамките на изложението беше показан модел, който може да помогне в издирването на хора. Безпилотният апарат е снабден с термокамери, които засичат телесна температура дори при пълен мрак и това може да се окаже изключително полезно при спасителни акции.

Годишнина от бомбардировките над София
Партия "Атака" ще предложи летището в София да носи името на пилота Димитър Списаревски, който...
Стотици на кукерски фестивал
Кукерски фестивал в Благоевград събра стотици хора. 12 сурвакарски групи се впуснаха в надпревара в...
Столетник води хорото
В Чирпанското село Димитриево отпразнуваха рождения ден на първия столетник. 100-годишният Ангел...
Рекорден джакпот на лотарията в САЩ
Джакпотът в американската лотария Пауърбол оцеля за 18-а поредна седмица. Той възлиза на рекордните...
Версии за убийството на Антов
Десетки може да са версиите за убийството на собственика на модна къща "Агресия" Александър Антов,...