Имплантират чипове на всички бебета?

Рейтинг:
1 5
Новината взриви виртуалното пространство по света и у нас

Европа обмисля от средата на 2014 г. на всички новородени да бъдат имплантирани микрочипове с биометрични данни и проследяващи устройства. Новината взриви виртуалното пространство у нас и по света.

Предвижда се устройството да е с големина на оризово зърно и да бъде инжектирано подкожно над палеца на лявата или на левия лакът. В него ще бъде закодирана информация за кръвната група, има ли детето алергии или болести и какви, както и какви ваксинации са му правени.

Българските лекари приветстват идеята, но се въздържат от коментар докато министеството на здравеопазването не излезе с официална позиция по предложениенито на Европа. Според изследванията с подобни чипове може да се контролират дори нивата на кръвната захар и холестерола, могат да се засичат и тумори в ранен стадий.

Предвижда се да бъдат програмирани и проследяващи устройства от най-ново поколение, които пък ще локализират с точност до 5 м къде точно се намира детето. Много родители обаче се обявяват категорично против подобни устройства, опасявайки се от злоупотреби и навлизане в личното пространство на децата.

След като вече всички модерни телефони и уреди са снабдени с проследяващи устройства, в САЩ се предвижда такива да бъдат имплантирани и на болните от Алцхаймер, на емигрантите и дори в акулите край Флорида. Слуховете пък говорят за това, че всички политици по високите етажи в Мексико вече са с чипове – за да бъде откриването им по-лесно в случай на евентуално отвличане.

добави коментар
Aleks
Aleks
Защо и вие разпространявате тези лъжи на един жълт италиански вестник, търсещ сензацията? Много непрофесионално!
Petya
Petya
"Българските лекари приветстват идеята, но се въздържат от коментар докато министеството на здравеопазването не излезе с официална позиция по предложениенито на Европа." - лекарите да си ги имплатират, нас ни оставете на мира. И не ми минавайте с номера за политиците, рекламата си я запазете за спешен случай. Дано не се събудите някой ден без личност...
преглед на всички коментари (2)
Какво си пожела един клошар за ЧНГ
В новогодишната нощ освен обещанията за промяна всички таят надежда, че новата година ще е по-добра...
Обещахте ли си промяна от 1 януари?
Традиционно в новогодишната нощ наравно с наздравиците и пожеланията, се чуват и гръмки обещания...
В момента:
Конспирацията за Северния полюс
03:20
Предизвикателството Антарктика: Глобално затопляне
04:15
Най-удивителните фотографии на National Geographic
04:45
Вертикален град
1 януари
София
В момента
Облачно
0°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 0°C
Max: 5°C
Утре
Мъгла
Min: -2°C
Max: 6°C
1 януари
Днес еврото празнува своя 14-и рожден ден. Единната европейска валута се появи официално на 1 януари 1999 г., заменяйки своя евро предшественик...