Бал на роботите в Москва

Рейтинг:
0 0
Технологичното шоу ще продължи един месец

Танцуващи и пеещи роботи завладяха московската публика. Технологичното шоу в руската столица ще продължи един месец. Едни от най-обичаните роботи в света си дадоха среща в руската столица.

Моделът "Титан" даде началото на бала. Той е известен изпълнител, който участва в шоупрограми на звезди като Риана и Will. I. Am. По време на своето изпълнение, "Титанът" танцува, пуска шеги, дори флиртува с публиката. В Москва гастролират повече от 20 роботи – гости от Канада, САЩ, Великобритания, Южна Корея, Сингапур, Япония, Франция и Нова Зеландия.

"Опитахме се да се създадем концепция за бал. Но не от гледна точка на танците, а от гледна точка на място за срещи, място за комуникация като глобална платформа, където можете да видите много напреднали роботизирани произведения, които никога преди не са били в Русия", коментира организаторът Игор Никитин.

Руски роботи също са представени в изложбата и макар че не са толкова напреднали като чуждестранните им колеги, Никитин вярва в бъдещето на роботиката в неговата страна. "Както винаги липсва ни нещо в дизайна, нещо в креативността, нещо в разбирането как да представим нашите продукти на световния пазар", смята той.

На изложението има роботи със различни заложби. Английският Робо теспиан е полиглот. Той говори няколко езика, освен че танцува, пее и рецитира поеми. Френският Пол пък е истински художник, на чието майсторство наистина може да се завиди.

12-годишно дете блъснато на пешеходна пътека
12-годишно дете беше блъснато на пешеходна пътека тази сутрин в Русе. Инцидентът е станал малко...
Съпругата на Цветан Василев: Най-добрият сценарий е да се възстанови КТБ
Най-добрият сценарий е да се възстанови Корпоративна търговска банка (КТБ) АД. Така съпругата на...
Трябва ни кабинет тип Димитър Попов
България има нужда от правителство тип Димитър Димитров – подплатено с политически...
Полицайка съблече момиче насред улицата за обиск
При рутинна проверка полицайка съблече блузата на 20-годишна студентка и бръкна в бельото й. Това...
Лош ПР изиграл АЕЦ "Козлодуй" за 7-те млн. лв. за "Уестингхаус"
Няма нищо обезпокоително. Очевидно е грешка на ПР-а на АЕЦ "Козлодуй". Трябваше да се обясни...