Юлия Тимошенко в скандален запис

Рейтинг:
0 6
Тя отправила заплахи срещу руския народ и президента Владимир Путин

В Украйна беше убит един от лидерите на "Десен сектор" – Олександър Музичко, обявен за издирване от Русия. В същото време се появи нов скандален запис във връзка с обтегнатите отношения между Русия и Украйна.

В интернет изтече запис от телефонен разговор, в който бившият украински премиер Юлия Тимошенко отправя заплахи срещу руския народ и президента Владимир Путин.

Скандалното изказване Тимошенко направила в разговор с Нестор Шуфрич, бивш зам.-ръководител на украинските служби за сигурност.

Нестор Шуфрич: Цялото това нещо в Крим ме шокира. Обадих се на приятел, той почти плачеше.

Юлия Тимошенко: Аз съм готова дори да взема една картечница и да застрелям копелето в главата.

Нестор Шуфрич: Вчера му казах, че ако започне военен конфликт, големият ми син и аз сме офицери от запаса, ще вземем оръжие и ще защитим страната.

Юлия Тимошенко: Това минава всички граници. Трябва да грабваме оръжието и да убием тези проклети руснаци заедно с техния лидер.

Смята се, че разговорът е проведен на 18 март, часове след като в Кремъл беше подписан договорът за присъединяване на Крим и Севастопол към Русия.

Пуснатата наскоро от затвора Юлия Тимошенко вече потвърди в Twitter, че записът е истински. Шуфрич обаче отрича. И самата Тимошенко смята, че е направена манипулация на мястото в записа, където разговорът засяга руснаците, живеещи в Украйна.

Нестор Шуфрич: Попитаха ме какво ще правим с осемте милиона руснаци, които са останали в Украйна?

Юлия Тимошенко: Би трябвало да ги унищожим с атомни оръжия.

В Twitter Юлия Тимошенко твърди, че за руснаците в Украйна е казала, че те са украинци. "Поздрави на руските тайни служби," казва още тя в социалната мрежа.

добави коментар
Ниведита Бадве представя  "Танцът на Шива "
Изумителната Ниведита Бадве от Индия идва у нас, за да представи на родна сцена "Танцът на Шива"....
Африканци искат да садят банани у нас
Сирийските бежанци в България, настанени в лагера в Харманли, мечтаят да получат документи, за да...
В момента:
12:00
13:00
13:30
Виното на Новия свят
28 март
София
В момента
Облачно
6°C
Днес
Дъжд
Min: 4°C
Max: 15°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 12°C
28 март
На днешния ден през 1776 г. в Москва е създаден Болшой театър - най-големият в Русия и една от емблемите на световния балет.За началото на Болшой се...