Фелипе слага испанската корона

Рейтинг:
0 1
Церемонията по встъпване в длъжност на монарха ще се проведе в сградата на парламента

Броени часове остават до коронацията на принц Фелипе VI, който утре сутрин официално ще стане крал на Испания. Шествието ще премине по централните улици на Мадрид, където хиляди ще могат да изпратят младия монарх по пътя му към кралския дворец.

Церемонията по встъпване в длъжност на Фелипе VI ще се проведе в сградата на испанския парламент, където той ще положи клетва. Бащата на монарха - крал Хуан Карлос, няма да присъства, но ще отправи поздрав към своите сънародници към края на официалната част.

От парламента новият крал и съпругата му Летисия ще бъдат откарани до кралския дворец, като по пътя се очаква да поздравят жителите на Мадрид, които ще изпълват улиците по целия маршрут. В двореца ще ги чакат крал Хуан Карлос и кралица София и още около 2000 гости - политици, бизнесмени, лидери на синдикати, журналисти и известни личности от света на спорта и изкуството.

Очакванията към Фелипе VI са големи. На него се възлагат надежди да подобри авторитета на кралското семейство, който пострада сериозно покрай няколко скандала в последните години.

Бъдещата кралица Летисия също се харесва на повечето испанци. Медиите на Иберийския полуостров я нарекоха първата европейска кралица от средната класа, визирайки миналото й на телевизионен журналист.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...