Протест

Украинските сили си върнаха 4 града

Рейтинг:
0 1
Сражения се водят в източната част на страната

Украинските военни сили си върнаха контрола над 4 града в района на Донецк. Сражения се водят и в момента в източната част на страната.

За последните 24 часа украинската армия е успяла да унищожи подготвителни центрове и тренировъчни бази на проруските сепаратисти. Военните вече контролират и голяма част от пропускателните пунктове . 

"За последните 24 часа украинската армия си върна контрола на 4 града в Донецкия регион, сред тях са Славянск и Краматорск. Върху сградите на самопровъзгласилите се правителства вече се вее украинският флаг. Армията пое контрол над сградите на местното самоуправление, полицията и военните бази в Краматорск. Сред основните задачи е да се поеме контрол и над украинската граница в конфликтната зона", заявява говорителят на Агенцията за национална сигурност Андрий Лисенко. 

Представители на проруските сепаратисти се заканиха, че няма да се откажат от борбата си срещу новата власт в Киев. В същото време в украинската столица десетки се събраха на неделна служба и се помолиха за мир.  

"Молим се за мир и спокойствие на украинска земя. Искаме страната ни да бъде такава каквато беше преди - държава без политически радикализъм", споделя Олег.

"Надяваме се и правим всичко по силите си за добро, молим се на Господ в най-близко бъдеще да се намери решение на кризата", обнадеждена е Наталия.

По непотвърдени данни са пострадали поне 80 души. Междувременно стана ясно, че представители на ЕС и на украинското правителство ще се срещнат на 8 юли в Брюксел. Те ще обсъдят международната помощ за източноевропейската държава.

Сътресения в червените редици
БСП обсъжда на закрит за медиите извънреден пленум дали да участва в коалиция с ГЕРБ или да бъде...
ЦИК обяви списъка с новите депутати
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отново заявиха, че методиката, по която се определят...
АБВ няма да участва в правителство на ГЕРБ
Най-вероятно партия АБВ няма да участва в управление на ГЕРБ. Това заяви председателят Георги...
Подсилването на имунитета унищожава еболата
Подсилване на имунитета може да унищожи еболата. Това твърди световно-известният вирусолог и...
"Швейцарецът с българско сърце" тръгва из страната
На 14 октомври от 19.00 ч. на ниво-1, Голямата ротонда на Сердика Център ще се състои официалната...