Путин вербува Виена за "Южен поток"

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
Руският президент търси подкрепа от Австрия за реализиране на проекта

Руският президент Владимир Путин пристига на еднодневно посещение във Виена. Визитата идва в момент, когато газовият гигант "Газпром" и австрийската енергийна компания OMV подписват договора за изграждане на "Южен поток".

Кремъл обяви, че Путин планира да се възползва от днешната си визита, за да поиска от европейците да изяснят позицията си по спорния газопровод. Очаква се руският президент да използва възможността и да опита да си осигури подкрепата на Виена, след като България спря дейностите по проекта.

Визитата на Путин е по покана на австрийския президент Хайнц Фишер. Предвидени са разговори по съвместни проекти в областта на енергетиката, транспорта и високите технологии.

Путин ще присъства на подписването на споразумение с австрийската енергийна група OMV, които предвиждат изграждането на участък от газопровода "Южен поток" на австрийска територия.

добави коментар
Huntur
Huntur
Няма какво да ги вербува! Те са активни участници в проекта. Само Българияще се прецака ако накрая мине през Турция вместо през България!
преглед на всички коментари (1)