Протест

Нов опит за примирие в Киев

Рейтинг:
0 0
Боевете между украинската армия и проруските сепаратисти не стихват

Днес в Киев се открива и нов кръг от преговори между Киев ръководството на сепаратистите и техните руски съюзници с посредничеството на Европейския съюз (ЕС), относно кризата в източната част на страната.

Разговорите за примирие в източна Украйна ще започнат на фона на нестихващите боеве между украинската армия и проруските сепаратисти. В петък (4 юли) украинският президент Петро Порошенко изключи възможността за едностранно прекратяване от страна на Украйна на силовата операция в Донецка и Луганска област. След среща с лидерите на партиите в парламента държавният глава обяви, че повече няма да има едностранно спиране на огъня.

Порошенко проведе и телефонни разговори с германския канцлер Ангела Меркел и френския си колега Франсоа Оланд, на които е обсъдена ситуацията в Източна Украйна.

В същото време новоназначеният министър на отбраната Валери Гелетей съобщи, че е възстановен контрола над ключови пунктове в източните части на страната.

"Информирахме президента за военната операция в няколко района на Славянск. Това е първата операция в сътрудничество между украинската армия, националната гвардия и киевския батальон. По време на нападението ние използвахме нова тактика", заяви Гелетей.

По време на операцията за заловени повече от 50 бунтовници и техният командир. Сред арестуваните има и цивилни руски граждани. При сраженията са загинали и повече от 70 бунтовници и 14 украински войници.

Днес на 79-годишна възраст почина митрополитът на Киев и на цяла Украйна Володимир. Сега изпълняващ длъжността глава на Украинската православна църква - Московска патриаршия е митрополит Онуфрий.

Наоми Кембъл вкарва модата в борбата с ебола
Наоми Кембъл се включва е борбата с ебола. Супермоделът ще организира две благотворителни ревюта в...
Хазяин изгони наемателка в 9-тия месец с 4 деца
Хазяин изгони бременна в деветия месец наемателка, без да прояви никаква милост към нея. Пенка...
Реформите са по-важни от личностите в новото правителство
Когато исканите от нас реформи бъдат приети и подписани от ГЕРБ и евентуална трета партия, с която...
Пловдив през обектива на BBC
Екип на BBC посети един от най-атрактивните български градове Пловдив. Изумени от богатото...
Целувка от есента! Топъл и слънчев уикенд
След дълга поредица от дъждовни и студени дни, октомври ще се усмихне с есенно слънце и през...