Лошото време в Германия взе жертви

Рейтинг:
0 1
Проливни дъждове, градушка и силни ветрове отнеха живота на най-малко 6 души

Най-малко шест души станаха жертва на лошото време в Западна Германия. От няколко дни районът е обхванат от проливни дъждове, градушка и силни ветрове. Стихията причини сериозни смущения в електропреносната мрежа и наруши транспортния трафик.

Три от жертвите са в Дюселдорф. Те потърсили прикритие под градински навес, когато върху тях паднало дърво. Пожарникарите успели да спасят шест други, които са откарани в болници.

Полицията съобщи, че двама велосипедисти са загинали, след като били ударени от клони на дървета при отделни инциденти в Кьолн и Крефелд, а мъж в Есен припаднал и починал около полунощ, докато разчиствал отломки на улицата.

"Според най-новата информация, колоездач близо до Леверкузен най-вероятно е бил ударен и убит от падащо дърво по време на бурята", заяви говорителят на полицията в Кьолн Норбърт Рех.

Бурите спряха влакове, отмениха полети, а паднали дървета блокираха магистралите в региона. Много самолети от летище Дюселдорф закъсняваха, а някои железопътни линии все още са затворени. Вятър, мълнии и градушка нанесоха щети на домове и коли.

"Това е почти като по филмите, така изглеждаше. Може и да не е толкова лошо за някои хора, но аз лично никога не съм виждал нещо подобно в Дюселдорф", разказва жител на града.

Метеоролози не изключват гръмотевичните бури да продължат. Освен западната част на страната лошото време може да връхлети и източните провинции на Федералната република.

Бурите замениха голямата жега, която продължава да владее северните територии на Германия. Там остава горещо, като термометрите са на път да достигнат рекордните за сезона 37 градуса.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...