ДНК тест потвърди: Мария е българче

Рейтинг:
0 0
Сашка и Атанас Русеви са родители на "русокосия ангел" от ромския катун в Гърция

Сашка Русева е биологичната майка на откритата в ромския катун в Гърция Мария. Това е установил ДНК анализ, обяви пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

От предполагаемите родители на детето бяха взети ДНК проби. Със съдействието на гръцката полиция бяха получени снимка и ДНК профил на детето. Резултатите от сравнителния ДНК анализ, които бяха оповестени от главния секретар на МВР, потвърдиха версията, че Русева е майка на детето.

От "Социално подпомагане" в Стара Загора съобщиха, че Мария ще бъде настанена в кризисен център. Очаква се на по-късен етап "русият ангел" да отиде в приемно семейство.

Районната прокуратора в Казанлък вече образува досъдебно производство срещу Сашка Русева, защото през 2009 г. е дала детето си за продажба в чужбина.

Със съпруга й са пребивавали в Гърция и са работили в района на град Патра. Там Сашка ражда момиченце. Прибира се в България и оставя детето при хората, при които е работила. Според нея те били поели ангажимента да се грижат за момиченцето.

Жената твърди, че на 23 октомври 2013 г. е гледала телевизия и на екрана е разпознала мъжа и жената, на които е оставила бебето си. Според нея малката Мария прилича на останалите й деца.

добави коментар
Най-четени
Най-коментирани
Николай Бареков даде Тотев на прокурор
Николай Бареков даде пловдивския кмет Иван Тотев на прокурор заради конфликт на интереси. Оказва...
Паметникът пред НДК оживя с 3D технологии
Тази вечер паметникът "1300 години България" пред НДК ще бъде реставриран. За съжаление това няма...
В момента:
Още нещо
06:00
Най-големите удари на мафията
07:00
Новини
07:10
Тайни от миналото
2 ноември
София
В момента
Разкъсана облачност
10°C
Днес
Облачно
Min: 6°C
Max: 19°C
Утре
Слънчево
Min: 4°C
Max: 19°C
2 ноември
Днес е църковният празник Архангелова задушница, който се отбелязва винаги в съботата преди Архангеловден - на 8 ноември. На този ден се отдава почит...