Протест

Тридневен траур в Алжир

Рейтинг:
0 0
При трагичния инцидент, при който загинаха 77 души, оцеля само един войник

Алжир обяви тридневен траур в памет на загиналите при вчерашната самолетна катастрофа. Транспортен военен самолет се разби в планински район на страната. На борда на машината, според официалната информация е имало 78 души, от тях около 50 цивилни граждани. Сред жертвите има и четири жени. Телата на всички загинали са открити.

В района на катастрофата беше намерен само един оцелял, чието състояние остава тежко. Причина за инцидента най-вероятно са лошите метеорологични условия,
включващи буря и обилен снеговалеж.

Министерството на отбраната заяви, че ще създаде комисия, която да разследва инцидента. Източници от силите за сигурност и държавните медии първоначално съобщиха за 103 души на борда на самолета, но по-късно броят им беше намален до 78.

Президентът Абделазиз Бутефлика изказа съболезнованията си на семействата на загиналите и обяви тридневен национален траур.

Самолетът е излетял от град Тамарасе в пустинята Сахара, на около 1500 км южно от Константин, като е направил междинно кацане в град Уаргла. Контактът с екипажа е изгубен между град Ум ал Буаги и Константин, докато самолетът се е приготвял за кацане.

Това е най-тежката самолетна катастрофа в Алжир за последните над 10 години и третата, в която участва модел "Херкулес". През 2003 г. Boeing 737 на авиокомпанията Air Argerie се разби малко след излитане от Тамарасе през 2003 г., при което загинаха 103 души. Оцелел и тогава беше само от пасажерите на борда.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....