Протест

Ловец под обществен обстрел

Рейтинг:
1 0
Кори Нолтън получава смъртни заплахи след като откупи правото си да отстреля черен носорог

Ловецът - Кори Нолтън, който плати 350 хил. долара на правителството на Намибия, за да получи правото да отстреля рядко срещан черен носорог на сафари в Африка е подложен на огромен натиск. Буквално часове след края на търга, десетки природозащитни организации, любители на животните и обикновени граждани изразиха недоволството си срещу намеренията на мъжа. Не липсват и смъртни заплахи срещу него и семейството му.

"Нямах представа, че ще се стигне до тук. Не съм предполагал, че някой ще се осмели да заплашва двете ми дъщери, които са на 2 и на 7 годинки, както и съпругата ми. Заплашват ни, че ще ни убият и изгорят", оплаква се Нолтън.

Докато Федералното бюро за разследване издирва авторите на заплахите, Кори е наел частна фирма, която да защитава него и близките му. Ловецът разказва, че иска да убеди обществото, че убийството на черния носорог всъщност ще помогне на популацията на вида в Намибия.

Нолтън се запалил по ловуването още като дете. В момента дори има и собствено ловно предаване по телевизията. Организира големи ловни походи по целия свят. Описва себе си като ревностен пазител. Негов основен аргумент е, че възрастните черни носорози, които вече не се размножават, убиват младите от своя вид.

Някои природозащитници обаче не са на това мнение и остро критикуват ловеца. Според тях, тези разрешени отстрелвания ще повишат цената на застрашените животни.

"Посланието, което се изпраща на света е, че американците са готови да хвърлят много пари, за да убиват и последните представители на един изчезващ вид. Един вид заявяваме, че тези животни са по-скъпи мъртви, отколкото живи. Това няма да спаси черните носорози", смятат природозоащитници. Засега Нолтън не е насрочил дата за своя лов в Намибия. Известният ловец обаче смята, че ако всичко мине по план, това ще е едно от най-добрите му преживявания.

Ежегодно властите в Намибия издават по 5 разрешителни за лов на черни носорози.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....