Лека дрога уби трима

Рейтинг:
1 0
Източник: sxc.hu
Смъртта е настъпила заради психоактивен компонент в марихуаната

Трима души в американския щат Колорадо починаха след пушене на смес, съдържаща синтетична марихуана. Te не са единствените, пострадали от синтетичната дрога. За последните две седмици са били хоспитализирани общо 75 души, 7 от които са в реанимация в критично състояние.

Всички отровени са пушили смеси, съдържащи синтетичен аналог на тетрагидроканнабинол, психоактивен компонент в марихуаната.

Представители на центровете по контрол и профилактика на заболяванията в САЩ съвместно с щатските власти провеждат разследване на серията инциденти. Властите в Колорадо призовават поклонниците на леката дрога да не пушат канабисови смеси, съдържащи синтетика.

В Колорадо употребата на марихуана е разрешено с медицински цели. Такава може да се закупи от аптеките със специална рецепта, но само от хора с тежки заболявания с цел облекчаване на страданията им.

добави коментар
Zlatin
Zlatin
Нищо СИНТЕТИЧНО не може да е леко и не е заради психоактивен компонент на марихуаната а негов СИНТЕТИЧЕН АНАЛОГ! Стига сте подвеждали хората !!
преглед на всички коментари (1)
Онкоболна жена се бори със здравната система
Месеци наред Диана Борлакова чака предписания от лекуващия й лекар медикамент да бъде одобрен от...
Катастрофа на влак и автобус в Канада
Най-малко шест души са загинали при катастрофа на пътнически влак и двуетажен автобус в предградие...
В момента:
България без цензура
22:00
Новини
22:05
Вертикален град
22:30
Въпрос на гледна точка
18 септември
София
В момента
Облачно
16°C
Днес
Слънчево
Min: 9°C
Max: 23°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 9°C
Max: 23°C
18 септември
На 18 септември 1970 г. по обяд в стаята му в лондонски хотел е намерен мъртъв Джими Хендрикс. Единственият свидетел на последните часове на...