7,3 по Рихтер разтресе Фукушима

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
Властите предупреждават за цунами, като се очаква вълната да е близо метър висока

Земетресение с магнитуд 7,3 по Рихтер е ударило до крайбрежието на Япония, близо до пострадалата атомна електроцентрала във Фукушима. Властите издадоха предупреждение за цунами, като се очаква вълната да е близо метър висока.

По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център епицентърът на труса е на 340 км на изток от остров Хоншу и е бил на дълбочина от 10 км.

Японската метеорологична агенция издаде "жълто" предупреждение в събота рано сутринта, че слабо цунами ще достигне японското крайбрежие край Фукушима. "Жълто" предупреждение се издава, когато цунамито не се очаква да надхвърли височина от един метър.

Преди две години земетресение с магнитуд от по Рихтер удари същия район. Последвалите вълни цунами с височина до 14 м нанесоха катастрофални опустошения, включително и ядрената авария в АЕЦ Фукушима. Централата още не може да запуши течовете на радиация от реакторите.

добави коментар
Студенти от Анкара в защита на парк
Турски студенти протестираха срещу плановете на местните власти да застроят част от терена на...
Грузия избира нов президент
Грузия избира нов президент. Вотът ще сложи край на близо 10-годишното управление на Михаил...
В момента:
Океанско приключение
08:00
Новини
08:10
Градът
09:00
Новини
27 октомври
София
В момента
Облачно
12°C
Днес
Слънчево
Min: 5°C
Max: 22°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 7°C
Max: 24°C
27 октомври
На 27 октомври 1859 г. е роден акад. Александър Теодоров-Балан. Той е български езиковед, литературен историк и библиограф, академик на БАН.Балан...