Протест

Най-богатият китаец пее на караоке

Рейтинг:
0 0
Уанг Джианлин строи сгради за милиарди в Поднебесната империя

Запознайте се с най-богатия китаец - Уанг Джианлин. Той описва себе си като работохолик. Хващаме го в един от редките моменти, в които си почива. Милиардерът обича да пее на караоке. В любимата му песен се споменават обширните монголски пасища. Казва, че това му напомня за времето, което прекарал в армията през 70-те и 80-те години на миналия век.

Тази любов вероятно се дължи и на пълния контраст с основния бизнес на милиардерът. Той буквално строи новия Китай. Основател е на корпорацията "Далиан Уанда".

Нейните търговски центрове са пример за мащабната експанзия на икономиката на страната. Компанията притежава 88 подобни търговски центрове в поднебесната империя. Г-н Уанг споделя, че е залят от предложения за строежа на още десетки.

Империята на Уанг обаче съвсем не се изчерпва с търговски центрове. В портфолиото  влизат още много жилищни комплекси. Добавете към това и веригата му луксозни хотели и ще добиете бегла представа за мащабите, с които той работи. Предприемачът обича да изпипва и последните детайли в сградите и да оставя собствения си почерк. По време на проектирането следи отблизо работата на експертите.

Перлата в короната на хотелиерския му бизнес е президентският апартамент в хотел "Конрад" в родния му град. Архитектурата и обзавеждането са интересна смесица и съчетават европейски и азиатски елементи. Друг сегмент на бизнеса на корпорацията са достъпните жилища за средната класа. Бумът на икономиката на поднебесната империя успя да промени живота на мнозина.

Още няма повдигнати обвинения срещу хирурга от Търново
Все още няма повдигнати обвинения срещу хирурга от великотърновската болница, който беше заловен с...
Българка покори научните среди в Япония
Българка покори върховете на научните среди в Япония. Румяна Ценкова е единствената жена-професор с...
Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...