Протест

Армията остави Бунсонгфайсан на власт

Рейтинг:
0 0
Военните в Тайлан въведоха военно положение, спряха опозиционни телевизии

В условията на продължаваща политическа криза армията на Тайланд обяви, че въвежда военно положение "с цел да опази закона и реда", съобщи военният тв канал. В съобщението специално се подчертава, че не става дума за конституционен преврат.

Въвеждането на военно положение става след продължаващи вече шест месеца антиправителствени протести с искане за оставка на правителството и ден след като изпълняващият длъжността премиер на Тайланд Ниватхамронг Бунсонгфайсан отказа да се оттегли.

При протестите за половин година загинаха 28 души и 800 бяха ранени. Агенциите съобщават, че войници са влезли в няколко телевизионни станции, за които се знае, че симпатизират на протестиращите. Агенцията припомня, че тайландската армия е извършила 11 успешни преврата след края на абсолютната монархия през 1932 г.

Правителствен съветник е съобщил, че временното правителство остава. Разтурен е само правителственият Център за поддържане на мира и реда и на негово място е създаден център с подобни функции под контрола на армията.

Обстановката в столицата Банкок остана спокойна след намесата на армията. По улиците са поставени контролно-пропускателни пунктове, на които дежурят военнослужещи в пълно бойно снаряжение. Най-голяма концентрация на военнослужещи в момента се наблюдава в районите на столицата, където са про- и антиправителствените демонстранти.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....