Протест

1,5 млн. лв. не достигат за с. Бисер

Рейтинг:
4 2
21 от къщите, които бяха разрушени от инцидента, все още не са възстановени

На 6 февруари се навършват две години от опустошителното наводнение в с. Бисер край Хасково. Тогава стената на яз. "Иваново" се пропука и няколкометрова вълна заля селото. В резултат загинаха 11 души, десетки домове бяха наводнени, а много домашни животни се удавиха.

Само няколко камъка са останали на мястото, където допреди две години се е издигала стабилна къща. Тя е била срината със земята и оценена като "негодна за живеене", защото е била напълно разбита от приливната вълна. 21 терена са в подобно състояние. Средства за възстановяването на къщите обаче няма.

С близо 2,5 млн. лв., събрани в кампанията на Българския червен кръст, общини, политически партии и частни лица, бяха изградени около 40 къщи, но за останалите 21 имота пари няма. В сутрешния блок на TV7 кметът на селото Златка Ангелова заяви, че за тези 21 семейства, които все още са без дом, са необходими още около 1,5 млн. лв.

В момента най-голямата мъка на бисерчани е липсата на канализация. Има отпуснати европари за изграждането й, но по думите на кмета тези средства не са достатъчни и тя ще обхване само половината село.

Хората в с. Бисер се притеснвват, че настъпването на пролетта, топящите се снегове и обилните валежи крият опасност от нови наводнения. Сред жителите има напрежение и заради това, че някои са получили повече помощ, отколкото други.

Безумие - глобиха сакат просяк с 300 лв.
Пловдивските власти глобиха с 300 лв. гражданина Иван Димитров, защото просил пари до църква,...
Доктор Ху си пада по садо-мазо (СНИМКИ)
Звездата от британския сериал "Доктор Ху" Мат Смит си пада по садо-мазо изпълнения в...
Атрактивна авиопрограма по повод 102 годни ВВС
След половин час на летище "Враждебна" в столицата започва грандиозно авиошоу по повод 102-ата...
Кафене сервира отпадъци на клиентите си
Кафене предлага храни и напитки, взети директно от отпадъците на супермаркетите или ресторантите,...
Жена оцеля с нож в черепа (ВИДЕО 18+)
Млада жена оцеля със забит кухненски нож в главата. Въпреки че острието е навлязло на няколко...