Протест

Новият "Дюнигейт" - в Свети Влас

Рейтинг:
2 2
Източник: БГНЕС
Покровителствани от ГЕРБ лица безчинстват на 15 м от дюните, твърди Емил Георгиев

Хора, които сътвориха скандала "Дюнигейт" продължават да строят безнаказано нови и нови сгради и да творят нови скандали. Последният, както ние го нарекохме, е "Св. Власгейт". Това обяви в студиото на "Добро утро, България!" по TV7 председателят на "Екогласност" Емил Георгиев (на снимката).

"Станимир Стоянов и Лъчезар Богданов (управители на "Сле Груп" ЕООД - бел. ред.) придобиват терен от 7 дка в центъра на Свети Влас - на 15-20 м от морето и от дюните. Този терен попада в зона "А" по Закона за черноморското крайбрежие и се намира до защитена местност", поясни Георгиев.

Според него Стоянов и Богданов започват строеж през 2008 г., като малко след това подават заявление за промяна на инвестиционното си предложение. "В началото са получили разрешение за строеж на хотел, но след това решават да го преустроят на хотел с апартаменти. Издигат 6 етажа, преди още да са получили разрешително за преустройство на тази сграда", продължи екологът.

Той е категоричен, че "господата от "Сле Груп" са отгледани много усърдно от общинската и изпълнителната власт. Започват да действа нашироко по време на правителството на ГЕРБ, добави Емил Георгиев.

По думите му Стоянов и Богданов имат една и съща фирма с Тодор Бояджиев, който е кумец на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. "Фирмата се казва "Бийч холидейс". Тодор Бояджиев има 50%, а останалите двама "тарикати" имат по 25%. Регистрацията е на същия адрес, както и "Сле Груп", добави Георгиев.

Според него през цялото време двамата управители безчинстват на терена, защото имат протекции от общинските власти и от изпълнителната власт в лицето на Цветан Цветанов. "Жалко е, че хора с такъв манталитет се разпореждат и убиват надеждата на другите хора. Има примери за натиск върху собственици на заведения. Имаме доказателствата за рекет", продължи екологът.

Георгиев твърди, че въпросните управители на "Сле Груп" са сложили ръка и върху прословутата вятърна мелница в Несебър, която е под егидата на ЮНЕСКО. Ние ги нарекохме "Наглите", каза Георгиев.

"Имаме сведения, че прокуратурата в Бургас се е задействала. Аплодираме решението на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) да спре строежът в дюните", каза още Емил Георгиев. Той увери, че ще следят случая с безумното строителство в Свети Влас.

Още разкрития за новия "Дюнигейт" можете да чуете от Емил Георгиев при гостуването му в "Добро утро, България!" по TV7.

Путин иска Европа да погаси газовия дълг на Украйна
Руският президент Владимир Путин призова Европа да помогне на Киев да погаси газовите си задължения...
Преговорите между ГЕРБ и "Атака" пред провал
Има вероятност разговорите между ГЕРБ и "Атака" утре (18 октомври) да не се проведат. Причината е,...
Ал Пачино отново на Бродуей
Ал Пачино ще се завърне на Бродуей следващата година, за да участва в постановка на пиеса от Дейвид...
Лео ди Каприо дари $ 2 млн. за опазване на океаните
Леонардо ди Каприо отново показа, че сърцето му е голямо и когато става въпрос за благотворителност...
Ким Чен-ун - доказано жив
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун с втора публична поява в рамките на една седмица. Ръководителят...