Конфликт на интереси във Варна

Рейтинг:
7 1
266 8
НЦИОМ е работил в полза на Иван Портних от ГЕРБ

Националният център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) е работил в полза на кандидата за кметския пост във Варна от партия ГЕРБ Иван Портних. 

Изпълнителният директор на TV7 и NEWS7 Николай Бакеров заяви, че не е редно хора на държавна служба да съветват определен кандидат, защото това е конфликт на интереси. Той призова директора на държавната агенция да подаде оставка до края на изборния ден.

"Държавната агенция НЦИОМ, която се намира в НС, е взела страна в изборния процес. Работи се изцяло за един от кандидатите, включително шефът на агенцията г-жа Лидия Йорданова е като негов пиар, давала е съвети как да се държи и кои са слабите страни на другите кандидати. Да, обаче тя е държавна служба!

Когато работиш за една партия, а ти плаща държавата, това е конфликт на интереси. До края на деня я призовавам да си подаде оставката, а НС да заработи и да види какво ще прави с НЦИОМ, дали трябва държавата да харчи още пари за тях", заяви още Николай Бареков.

добави коментар
гост
пак опряхме до това кое е законно и кое морално законно или не ако е неморално и имаш служба, която те ангажира разкайсе и се разкарай
Лара
Правилно го каза Анилизатор. Това е първата телевизия, която не е пристрастна, а просто отразява нещата такива, каквито са!
Анализатор
Крайно време е да се спре шуробаджанащината. Стига с тези партийни назначения и манипулиране на изборите. Бареков и ТВ7 да продължават в същия дух, да са обективни и да не жалят нито една пратия. Всички, които действат неморално да си носят последствията!
преглед на всички коментари (8)
Транспортното министерство готви план за действие до 2020 г.
До две седмици транспортното министерство ще изготви "екшън план" с належащи проекти, които трябва...
Освободиха Гергана Червенкова от ареста
Софийският апелативен съд освободи Гергана Червенкова след близо два месеца престой в...
В момента:
Чиста наука
17:00
19:05
Galileo
19:30
Липсващото звено
02 юли
София
В момента
Облачно
23°C
Днес
Слънчево
Min: 9°C
Max: 25°C
Утре
Слънчево
Min: 11°C
Max: 27°C
2 юли

На 2 юли през 2008 г. след шест години в плен беше освободена Ингрид Бетанкур. При операцията на колумбийските военни...