Протест

Кметът на Тетевен с обвинение

Рейтинг:
3 0
Единият от зам.-кметовете на града също е обвинен в извършване на длъжностни престъпления

Окръжната прокуратура в Ловеч повдигна две обвинения – срещу Милен Ганев Милев, кмет на община Тетевен, и срещу Детелин Маринов Пърлев, зам.-кмет на община Тетевен. Те са привлечени като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления за периода април 2012 – август 2013 г., съобщиха от прокуратурата. Наказателното производство е образувано по материали от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Двамата бяха задържани вчера (17 март) от служители на ДАНС. Днес в 16 ч. изтече 24-часовата мярка за задържането на кмета и неговите заместници, като на Милев и Пърлев бяха повдигнати обвинения, а останалите бяха освободени.

Милен Милев спечели местните избори през 2011 г. за кмет на Тетевен, издигнат от Земеделски народен съюз и подкрепен от ГЕРБ. В предишния мандат Милев беше председател на общинския съвет в града.

Екипът на TV7 и NEWS7 днес се опита да говори с представители на община Тетевен. В сградата на общината обаче не открихме никого, нямаше и заседание на общинския съвет. Повечето хора в самата общинска администрация бяха научили от медиите за задържането на кмета Милев. Всички в града, включително от опозицията, коментират, че са работели безпроблемно с кмета.

В 16 ч., привлечени от медиите, в центъра на града се появиха няколко кмета и кметски наместници на по-малки населени места около Тетевен. Те искаха да споделят пред репортерите мнението си за личността Милен Милев. Откакто той е на кметския стол, се правят отдавна отлагани ремонти на училища и детски градини, на пътища и гробищни паркове, спортни площадки и съоръжения, разказват кметове от района.

Един от малкото хора, които застанаха пред камерите с конкретни критики, беше Младен Милев – бивш служител в общината, който се занимавал със спортната дейност. Въпреки приликата в имената, той няма нищо общо с кмета Милен Милев.

Младен Милев разказа, че когато кметът Милев го освободил от поста му, му заявил, че е обещал мястото му на друг човек. Той изтъкнал и чисто професионален мотив – че се разминават идеите им за развитие на спорта в общината, но и че не му бил помогнал за предизборната кампания, когато се кандидатирал за кмет.

По думите на Младен Милев поръчките за строителни обекти се дават на близки до кмета фирми в града, а през зимата снегът се чисти с негови джипове.

Путин иска Европа да погаси газовия дълг на Украйна
Руският президент Владимир Путин призова Европа да помогне на Киев да погаси газовите си задължения...
Преговорите между ГЕРБ и "Атака" пред провал
Има вероятност разговорите между ГЕРБ и "Атака" утре (18 октомври) да не се проведат. Причината е,...
Ал Пачино отново на Бродуей
Ал Пачино ще се завърне на Бродуей следващата година, за да участва в постановка на пиеса от Дейвид...
Лео ди Каприо дари $ 2 млн. за опазване на океаните
Леонардо ди Каприо отново показа, че сърцето му е голямо и когато става въпрос за благотворителност...
Ким Чен-ун - доказано жив
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун с втора публична поява в рамките на една седмица. Ръководителят...