Вино от Копола влезе в музея на Русе

Рейтинг:
0 0
Бутилката е дарение от художник и е плод на приятелството му с холивудски знаменитости

Вино от Диамантената колекция на прочутия режисьор Франсис Форд Копола влезе в експозицията на русенския музей. Това е първото дарение за Новата година, а нестандартният жест е направен от художника Иван Иванов-Йоаний.

Бутилката вино идва в Русе от Съединените щати като резултат от едно артистично приятелство между художника и известни холивудски актьори от филма "Когато Ницше плака". Те изпращат на българския творец оригиналния подарък, който се произвежда от винарната на световноизвестния режисьор Франсис Форд Копола в Калифорния. Художникът обаче възприема виното не само като напитка, но и като исторически експонат, който свързва в едно Русе, музеят и киното. Още повече, че по време на снимките на филма сградата на Историческия музей и площадът наоколо са били декор за продукцията. Така бутилката вино вече може да се види в специална витрина в музея.

"Дарението е от русенския художник Иван Иванов-Йоаний.  Той е част от приятелите на музея и е получил тази бутилка при общуването си с някои от холивудските звезди като Джоан Пакула, Бен Крос и Арманд Асанте, които преди няколко години участваха в снимането на филм тук в Русе. Тази бутилка,  с която ние разполагаме, всъщност е част от историята на Русе, като ни свързва по необикновен начин със световното кино", заяви доц. Николай Ненов, директор на музея.

добави коментар
Кои храни ни сбръчкват
Храната, която приемаме всекидневно, действа отвътре в тялото и от нея до голяма степен зависи...
Украйна поиска от Русия екстрадирането на Янукович
Украйна официално поиска от Русия екстрадирането на експрезидента Виктор Янукович. Бившият държавен...
28 февруари
София
В момента
Разкъсана облачност
9°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 0°C
Max: 11°C
Утре
Облачно
Min: 2°C
Max: 12°C
28 февруари
На 28 февруари 2008 г. при неизяснени обстоятелства възниква пожар във влака София-Кардам, който отне живота на девет души. Огънят е тръгнал от шесто...