Плевнелиев критикува държавата за бежанците

Рейтинг:
0 0
Имаме план за действие, но не го използваме, категоричен е президентът

Президентът Росен Плевнелиев, който все още се въздържа от свикването на Консултативния съвет по национална сигурност заради бежанската криза, днес разкритикува държавата, че има план за справяне с подобен проблем, а не го използва.

Това стана по време на конференция, организирана от Българската академия на науките, посветена на националната сигурност. Според Плевнелиев е необходима актуализация на приетата преди три години "Национална стратегия за сигурност и отчитане на ефектите от Арабската пролет върху България".

"Верен ли е изводът в стратегията за национална сигурност, че заплахите се посрещат извън територията на страната? След като бяхме атакувани на българска земя? Можем ли ефективно да изпълняваме приетите планове за управление на бежански кризи, с каквито България отдавна разполага и след като ги има, защо пред очите на цялата нация бежанците спят на пода без вода и ток в продължение на седмици?!", пита риторично Плевнелиев.

Президентът ще говори пред журналисти днес от 16 ч. Брифингът ще бъде излъчен на живо по NEWS7.

добави коментар
Проектобюджетът е изпратен на социалните партньори
Проектобюджетът за 2014 г. е готов и изпратен на социалните партньори.Приоритетите в него са...
Омуртаг и днес излезе на протест
Нови протести се проведоха днес в Омуртаг заради кризата с водата. Прокуратурата се е самосезирала...
В момента:
Базар
16:00
Новини
17:00
23 октомври
София
В момента
Разкъсана облачност
10°C
Днес
Облачно
Min: 9°C
Max: 22°C
Утре
Слънчево
Min: 8°C
Max: 20°C
23 октомври
Днешният ден е тъжна годишнина от несъстоялия се терористичен акт в театъра на Дубровка. Преди 11 години около 50 въоръжени чеченци нахлуха в залата...