Неочаквана ваканция през май

Рейтинг:
3 0
Едва 16 дни от месеца ще бъдат учебни

15 почивни дни ще имат учениците през месец май. Това се получава заради натрупването на официални празници, матури и евроизборите на 25-и.

Месецът за учениците започва с ваканция до 6 май. След това за седмица се връщат в училище, за да излязат отново във ваканция от 21 до 26 май. Макар да нямат официална ваканция, децата на практика ще учат едва 16 дни.

Дългото отсъствие от училище ще се отрази най-много на учениците от 1-ви до 4-ти клас, защото те трябва да бъдат оформени със срочни и годишни оценки до края на май. До края на месеца по предметите, които се изучават веднъж в седмицата, децата трябва да имат поне по две оценки. По всички други предмети минималният брой оценки е три.

Набавянето на необходимите за завършване оценки не е единственият проблем. Дългите почивки пречат на децата да се съсредоточат в учебния процес.

За да се избегне пренатоварване на малчуганите в малкото учебни дни, преподавателите предпочитат да набавят необходимите оценки до края на април, а през полупочивния май да има повече занимателни уроци и екскурзии сред природата. 

добави коментар
Райна
Райна
Да, но 10 и 31 май са учебни.
преглед на всички коментари (1)
Банкя не си дава баните на концесия
За втори път община Банкя подлага на обществено обсъждане идеята за отдаване на концесия на...
Станишев пред 10 хил румънци: Само ПЕС може да гарантира справедливост
"Радвам се да бъда днес тук на откриването на вашата кампания и да видя всички вас, толкова много...
В момента:
Велики природни явления – Голямото топене на ледовете
00:00
Пътуване със CNN
02:05
26 април
София
В момента
Облачно
14°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 10°C
Max: 16°C
Утре
Краткотраен дъжд
Min: 8°C
Max: 16°C
26 април
На 26 април 1986 г. Четвърти реактор на атомната електрическа централа в Чернобил, Украйна, експлодира и се запалва, като причинява най-голямата...