Протест

Левон Хампарцумян: Инвестирайте в спомени

Рейтинг:
0 0
Левон Хампарцумян
Левон Хампарцумян
Да харчим парите си за ваканции и радости за душата, съветва банкерът
Никога не инвестирайте в нещо, от което не разбирате - по-добре се съветвайте с експерт по инвестиции, съветва Левон Хампарцумян. Популярният банкер и председател на Асоциацията на банките в България гостува в "Комисията Павлов" по TV7.

"Инвестирайте в спомени, понякога е най-добре да вложим парите си в почивка, която ще помним цял живот или просто да ги похарчим", на мнение е банкерът. Той не е съгласен с демонизирането на банковата система. Смята, че нападките от страна на някои политици, че банките само рекетират хората са опит властимащите сами да създават проблеми, за да има какво да решават.

Според него човек съумява да остане богат, ако преди всичко знае как се живее с малко.

"Имал съм периоди в живота си, когато съм разполагал с по-малко пари. Много е важно човек да е в баланс със себе си, тогава материалното е важно, но не е решаващо за самочувствието. Глупавите хора се променят от парите, но, за радост, те не могат да ги задържат достатъчно дълго, а с пари не могат да се купят и приятели", категоричен е Хампарцумян.

Успешен бизнес могат да правят само хора, които са уверени в себе си, които разбират какво правят и които имат поне малко късмет. Идеята, че всеки трябва да има една фирмичка, за да бъде предприемач, не е правилна. Научаването на едно ново умение, нов език, преместването от един град в друг или в друга държава - също е вид предприемчивост. Така се научават много нови неща, научаваме се на гъвкавост. Някой по-бърз и съобразителен от нас може да ни наеме и пак да живеем добре, изтъкна банкерът.

Левон смята, че е намерил баланс - в средата, в която живее, сред колегите, приятелите и семейството си се чувства добре. Женил се е три пъти и смята, че последният му опит е най-успешен. Казва, че обожава да получава като подарък книги и джаджи - от електроника до механични играчки, всяка подобна джунджурия му доставя голямо удоволствие.
САЩ и тайните общества
В модерните общества, проядени от корупция, една конституция не е нищо друго, освен висша школа по...
Полицаи оградиха детска градина заради разпилени епруветки с кръв
Медицински епруветки с кръв са разпилени на детска площадка в София. Полицията огради района около...
Зам.-министър: Досега ДПС контролираше МВР
Скандална равносметка направи служебният заместник-министър на вътрешните работи Филип Гунев. Пред...
Габрово пак на протест срещу Четин Казак
Подобно на Кюстендил и Дупница, жителите на Габрово са недоволни от решението на Централната...
КТБ фалира, ако не отвори до петък
Ако КТБ не отвори до петък, ще фалира. При това положение държавата ще загуби 10 млрд. лева. За...