Забравете яденето преди сън

Рейтинг:
6 0
Не посещавайте хладилника, ако ще се насочвате към спалнята след това

Пролетният сезон у нас дойде и освен да почистим къщата си, е време да освободим и организма си от натрупаните токсини и вредни вещества през зимата. Как да направим това в няколко лесни стъпки коментира консултантът по хранене Ружа Калчева в предаването "Усещане за жена" по TV7.

Организмът има всекидневна нужда от прочистване, не само след преяждане или след празници, категорична беше Калчева. Първата стъпка към това е да започнем да пием много вода – на 25 кг телесна маса 1 литър.

Вторият етап е да приемаме прочистващи храни – плодове, зеленчуци, бобови храни. Към всяко хранене трябва да имаме богата салата, тъй като зеленчуците в нея съдържат фибри и целулоза.

Третата стъпка е да забравим яденето преди сън. Поне 3-4 часа преди да си легнем трябва да прекратим приема на храна, защото на практика тя не се усвоява и само затормозява организма ни.

Нужно е и да спрем месото, като може да заместим тлъстата пържола с риба, която е много по-полезна.

Освен промени в храненето, трябва да започнем и такива в двигателния си режим. Правете сутрешна гимнастика за раздвижване, а когато се прибирате от работа, слезте една спирка по-рано и ходете пеша. Дори 5-10 минути са достатъчни, за да сме тонизирани и да се чувстваме добре.

Не на последно място, започнете да се храните редовно – по 5 пъти на ден и забравете тотално вредната храна – фаст фууд, десертчета от автомати и т.н.

Самата Ружа Калчева разказа, че с помощта на този режим е свалила 20 кг от теглото си и се чувства прекрасно. Здравословното хранене е начин на живот, а не само метод да свалим наднормените килограми, казва младата жена.

Вижте още полезни съвети в "Усещане за жена" по TV7!

добави коментар
Ruja
Ruja
Здавейте, дано ви е харесало интервюто с мен. Ако искате да отславнете чрез здравословно и редовно хранене- 0893670490 или www.facebook.com/rkalcheva. Хувави почивни дни!
преглед на всички коментари (1)
С "късмет" по "малка нужда"
Млад китаец успя да открие древна фигурка от династията Сун, по време на своето "облекчаване" на...
Европейският банков съюз все още не е готов
"Европейският банков съюз все още не е готов. Първият му стълб е Единният надзорен механизъм,...
5 май
София
В момента
Разкъсана облачност
9°C
Днес
Гръмотевична буря
Min: 9°C
Max: 20°C
Утре
Облачно
Min: 8°C
Max: 12°C

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате
56.9%
9.5%
33.5%
гласувай
5 май
5 май е една от най-зловещите дати в българската и световната история, защото през 1876 г. на този ден в Батак е финалът на едно огромно зверство....