Явор Гечев: На БСП й олекна

Рейтинг:
0 1
Източник: БГНЕС
Всеки, който иска може да остане в партията, а който не иска - да си тръгне, заяви той в "Гореща точка" по TV7

На БСП й олекна, защото вече има ясна регламентация за позицията на партията по отношение на движение АБВ, докъде може да се стигне с разномислието и предложенията и дали те са вътре в партията, или излизат навън. Така Явор Гечев – член на изпълнителното бюро и зам.-министър на земеделието, коментира в "Гореща точка" по TV7 решението на Националния съвет на партията от преди два дни Георги Първанов и обкръжението му да не бъдат изключени от Столетницата, а от тях да се снеме политическото доверие.

По думите му това е тежко морално наказание, особено за един бивш председател на партията и нейн единствен президент, при това успешен.

Това висящо положение, особено за медийната борба, трябваше да приключи, трябваше да се знае мнението на партията, посочи Явор Гечев и добави, че оттук нататък всеки, който иска да е в БСП, може да остане и всеки, който не иска да е в БСП, може да си тръгне. Уставът ще започне да действа за самоизключване, когато има друга листа, заявена подкрепа за нея или участие в нея.

Гостът беше категоричен, че това решение не е взето за назидание. Щяло да бъде така, ако Първанов и компания бяха изключени.

Той подчерта, че БСП не се страхува от АБВ, защото има собствения си електорат и собствените си позиции, които реализира във властта. Казусът бил съвсем друг.

"Проблемът е, че при тази паритетна ситуация, която дават социолозите, с тази малка преднина, но преднина за левицата, АБВ не може да вкара евродепутат. Ще вземат малко гласове, които няма да им стигнат, но от преразпределението на гласове може да излезе така, че БСП ще има един евродепутат по-малко. Това обезкървява партията в този вариант", обясни Гечев.

Вижте целия коментар на Явор Гечев за решението на Националния съвет на БСП да снеме политическото доверие от отцепниците в "Гореща точка" по TV7.

добави коментар
Petar
Petar
БСП се отърва от гнили и неморални хора, каквито се оказаха Първанов и Петков. Сега да се спасяват сами и да не срамят партията.
преглед на всички коментари (1)
Три сиви лъвчета се родиха в Украйна
Три лъвчета, родени в резерват в Украйна, бяха показани за пръв път. Интересното е, че малките са...
Цените на храните замръзнаха през февруари
През първата работна седмица на февруари тази година цените на основните хранителни стоки останаха...
9 февруари
София
В момента
Разкъсана облачност
4°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 0°C
Max: 12°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: -2°C
Max: 11°C
9 февруари
На 9 февруари 1960 г. актрисата Джоан Удуърд получава първата звезда в Алеята на славата в Холивуд. Холивудската Алея на славата (на английски:...