Съдът влезе... в гараж

Рейтинг:
2 0
Куриозът е част от делото "Костинброд"

Заседание на съда в гараж! Куриозът е част от делото "Костинброд", което продължава да се гледа от Софийския градски съд. Подсъдим по него е бившият секретар на Министерски съвет (МС) Росен Желязков заради това, че не е упражнил контрол върху печатането на бюлетини за парламентарните избори през 2013 г.

Вместо в зала на Софийския градски съд, където се гледа делото, предявяването на доказателствата се случи в гаража на Държавната комисия по сигурността на информацията. В присъствието на двама съдебни заседатели, прокурори, журналисти и обвиняемия Росен Желязков, съдия Ана Захариева предяви 4-те тона доказателства.

Желязков е единственият подсъдим за Костинбродската афера и ще отговаря за престъпление по служба като бивш секретар на МС. Днес той не пожела да коментира делото по същество.

21 палета с кашони с бюлетини отлежават в гаража на съда. Част от тях съдържат цели, ненарязани листа с бюлетини, а други - готови бюлетини. Това е и един от основните спорове по делото - брак или готови за ползване са 350 хил. бюлетини, открити в печатницата "Мултипринт" на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев. Самият Желязков не пожела броенето и разпечатването на кашоните, но съдебните заседатели настояха да видят част от тях.

Росен Желязков е съветник на премиера и към този момент. Престъплението, за което е подсъдим, предвижда от 1 до 8 години. Следващото заседание на съда е на 15 април.

Най-младите майки са в България
Българките са най-младите жени при раждането на първо дете в ЕС. Средната изчислена възраст е 25,7...
Мълдър призна, че усеща химия със Скъли
Въпреки че от края на сериала минаха години, култовата двойка от "Досиетата Х" Дейвид Духовни и...
Самоуправляващите се коли на Google по-стриктни от шофьорите
Самоуправляващите се коли на Google са участвали в 11 пътни инцидента от началото на производството...
Свлачище заплашва Морската градина във Варна
Морската градина на Варна е заплашена от ново свлачище. Заради очакваните дъждове през следващите...
Разнищват пътя на парите от КТБ
До края на май ще бъде избрана международна компания, която да проследи пътя на парите от КТБ. Това...