Пленумът на БСП без АБВ

Рейтинг:
3 3
Станишев призова Първанов да преосмисли позицията си

АБВ няма намерение да отстъпи от позицията си и да се съобрази с ултиматума на БСП, да се откажат от паралелната листа за евроизборите. Това стана ясно от изказването на президента  Георги Първанов ( в периода 2002-2012 г.).

Бившият държавен глава категорично даде да се разбере, че няма никакво намерение да напуска партията и обясни задочно на сегашните стопани на "Позитано" 20, че дори не съществува вариант, в който да го изключат от червените редици.

Понятие "самоизключване" в устава на БСП не съществува, посочи Първанов. Националният съвет може да ни извади от състава си, но не и да ни изключи от партията, допълни той. Превръщането на Националния съвет в другарски съд, в революционен трибунал, в инквизиция е просто израз на страх и слабост, коментира още Георги Първанов.

"Страх и слабост тресе ръководството на БСП и това е единственото обяснение за тяхното поведение", смята бившият президент и напомни, че докато той беше лидер на левицата, за пет години, нямаше нито един изключен партиец.

Георги Първанов и съратниците му от АБВ няма да отидат на пленума на БСП в събота (1 февруари). Според тях, никой не печели  от другарски съд. От своя страна, Сергей Станишев призова АБВ  да преосмислят позицията си.

добави коментар
Трети ден напрежение по улиците на Турция
Напрежението по улиците на турските градове не стихва. Трети пореден ден продължават...
След Dreamliner, сега и Boeing 777 е на прицел
Тъмните облаци около американския самолетостроителен гигант Boeing се сгъстяват. След като...
14 март
София
В момента
Разкъсана облачност
5°C
Днес
Слънчево
Min: -1°C
Max: 14°C
Утре
Слънчево
Min: 3°C
Max: 17°C
14 март
На 14 март 1958 г. Асоциацията на звукозаписните компании в САЩ учредява наградата "Грами". Първата церемония по награждаване на победителите е...