Парламентът под обсада

Рейтинг:
1 8
832 0
От ГЕРБ поискаха незабавна оставка на правителството

Министри, депутати, синдикати, представители на работодателски организации и журналисти - над 100 души, бяха блокирани за часове в сградата на Народното събрание тази вечер. Те не успяха да напуснат сградата на парламента заради обсадата от протестиращи, които я обградиха от всички страни.

Малко след 22 ч. полицията се опита да изведе от сградата на Народното събрание останалите вътре хора. Част от протестиращите се опитаха да попречат на жандармерията и на полицаите да проправят път. В този момент се стигна до сблъсъци между полицаи и протестиращи.

Към автобуса бяха хвърляни различни предмети - бутилки, камъни, дървета. Много от прозорците на автобуса бяха счупени при опита му да стигне до "Оборище". Има и един ранен полицай, който беше отведен с линейка.

Днес в Народното събрание беше обсъдена актуализацията на бюджета и за първи път на работа се появиха и депутати от ГЕРБ. Те обаче са категорични, че не са част от управляващата коалиция и по тази причина отказаха да напуснат парламента заедно с останалите си колеги и заявиха, че ще останат вътре колкото е необходимо, за да не дразнят излишно хората.

Лидерът на партията Бойко Борисов настоя за незабавна оставка на правителството и призова издигнатият от неговата политическа сила президент Росен Плевнелиев да свика още тази нощ Консултативния съвет за национална сигурност във връзка с извънредната, по неговите думи, ситуация.

добави коментар
Погребаха малката Елена
Стотина близки и приятели на семейството изпратиха в последния й път 6-годишната Елена. Момиченцето...
Спасителите в "Ораново" са 8 метра по-близо до миньорите
Продължава прокопаването на обходна галерия към мястото, където се предполага, че са останали под...
В момента:
Новини
15:20
Градове на бъдещето
15:35
Най-удивителните фотографии на National Geographic
16:00
Новини
26 юли
София
В момента
Облачно
18°C
Днес
Облачно
Min: 16°C
Max: 30°C
Утре
Слънчево
Min: 16°C
Max: 30°C
26 юли
На 26 юли 811 г. хан Крум разгромява войските на византийския император Никифор І в битката при Върбишкия проход. До това се стига, след като Никифор...