Неизвестен подкупвал Нeнчев

Рейтинг:
0 0
Министърът, твърди, че този, който му е предлагал подкуп нито го е виждал преди, нито си спомня как изглежда

Споразумението с Полша за ремонт на МИГ-овете е пред финал. 2,4 млн. лева на самолет е договорената цена, заяви във Варна военният министър Николай Ненчев. В сряда прокуратурата отказа да образува разследване по твърденията му, че за да ремонтираме изтребителите си в Русия му е предлаган подкуп и е заплашван със смърт. Сериозни разминавания в милионите за ремонт показаха разпитите на висши военни и зам- министър, става ясно от мотивите на прокуратурата.

Офертата за подкупа покрай преговорите с руската компания, според Ненчев дошла от неизвестен мъж, който никога не е виждал, когото министърът не можел да разпознае и сега, пише в мотивите за отказа. А смъртната заплаха –била от ТВ предаване. И друга съществена част от обвиненията на министъра увисна. Според него Руската самолетостроителна компания иска 80 млн. лв. за удължаване на ресурса на двигателите на изтребителите. От разпитите във военното министерство обаче се оказва, че никой не знае за такава сума - нито командващия ВВС, нито ресорният зам.- министър. Проектът бил за два договора за ремонта на двигатели на изтребители МИГ-29 на стойност 7.5 млн. лв.

По сметките на Ненчев руснаците искат по 3 млн. на двигател и така щял да спести на държавата 20 млн. лв. Днес Реформаторският блок изрази недоволство от публикуваните от прокуратурата подробности за спорните договори.

Вчера от РСК МИГ заявиха пред TV7, че Полша няма лиценз за ремонт на нашите изтребители и компанията вече няма да носи отговорност за сигурността на самолетите. Цената няма как да е по-ниска, тъй като ние произвеждаме частите и ги продаваме на поляците, допълниха още оттам.

Емоционално изпращане на папата от Латинска Америка
Папа Франицск приключи 8-дневната си обиколка в Латинска Америка, по време на която осъди...
Танцовото училище отново на протест
Нов протест на възпитаниците и педагозите в Националното училище по танцово изкуство в...
Вижте как изглеждат 50 ферарита на едно място
Частен дом в град Рентън, щата Вашингтон, заприлича на снимачна площадка на филм за легендарния...
Има споразумение за Гърция
Срещата на върха на еврозоната постигна споразумение за Гърция. Белгийският премиер Шарл Мишел...
Почина президентът на "Нинтендо"
Четвъртият президент и изпълнителен директор на японската компания за видеоигри "Нинтендо" Сатору...