"Дюнигейт" ще стигне до Брюксел

Рейтинг:
0 0
Източник: TV7
Нека Прокуратурата и НАП да кажат откъде са парите на "СЛЕ Груп", призова шефът на "Екогласност"

Решили сме да търсим отговорност докрай относно безчинствата на дюните по морето. Това заяви в студиото на "Пуснете водата" по TV7 председателят на политически клуб "Екогласност" Емил Георгиев.

Той каза още, че след абсурдното решение на Бургаския съд по скандала "Дюнигейт", от организацията вече са сезирали прокуратурата по случая.

Георгиев обаче беше категоричен, че ако българските власти продължават да оправдават строителството на плажа, ще се обърнат към Дирекцията по околна среда в Брюксел.

Емил Георгиев даде още няколко примера за скандални сделки с общински имоти, незаконно придобити от бизнесмените от "СЛЕ Груп" Станимир Стоянов и Лъчезар Богданов.

С помощта на корупционни схеми и силно влияние на ниво местна власт и съдебни органи те успяват да придобият право за строежи не само върху пясъчните дюни в Несебър, но и в други общински имоти по родното Черноморие.

Когато започват строежа на дюните в Свети Влас, бизнесмените са получили разрешение за строеж на хотел, но след това решават да го преустроят на хотел с апартаменти. Издигат 6 етажа, преди още да са получили разрешително за преустройство на тази сграда, обясни екологът.

Тези бизнесмени не са се появили от небитието, явно разполагат с много пари, затова ние се обърнахме към Прокуратурата, към НАП, към ДАНС. Попитахме откъде лица като Стоянов и и Богданов имат пари и сега очакваме отговорите на институциите за произхода на средствата им, заяви председателят на "Екогласност".

Емил Георгиев заяви, че от 25 години целта на организацията му е да опазва околната среда и богатствата на българската природа, и той няма да позволи тя да бъде унищожавана заради склонността към корупция на властите и незаконните пари на мастити бизнесмени.

Вижте какво още каза председателят на "Екогласност" в "Пуснете водата" по TV7.

добави коментар
Капитанът на ферибота се спасил първи
Арестуваният капитан на потъналия пътнически ферибот край Южна Корея е бил сред първите, които са...
Украйна поиска великденско примирие
Киев призовава за примирие по Великден в Източна Украйна. Украинският министър на външните работи...
В момента:
Голямата рифова долина – Дивото сърце на Африка: Трева
08:10
Наука за светците
09:00
09:10
Топ Гиър САЩ
20 април
София
В момента
Облачно
9°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 4°C
Max: 17°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 6°C
Max: 20°C
20 април
Датата 20 април завинаги ще остане в паметта на България с подвига на Христо Проданов, който става първият наш алпинист, покорил Покрива на света...