Ужасът на един баща от Алепо

Рейтинг:
0 0
Башар губи съпругата си при бомбардировките, сега се бори за децата си

Екип на NEWS7 се срещна с един баща, избягал от ужаса на войната в Сирия, заедно с двете си болни деца. Башар Лабабиди идва в България, след като съпругата му е убита при една от бомбардировките. Едва 29-годишен той вече е загубил дома си, семейството си и родината си. След смъртта на съпругата се, Башар се решава на най-дръзкото - да бяга и да търси спасение в чужди държави.

Сега Башар е с двете си деца в бежанския лагер в "Овча купел".

"Бях счетоводител. Имах семейство. Живеехме прилично. Но ситуацията в Сирия е непоносима. Боевете стигнаха и до моя град Алепо", разказа пред камерата ни младият баща.

Башар споделя, че е прекосил българо-турската граница, вървейки 14 часа в гората, гушнал и двете си деца. Опитва се да скрие отчаянието, за да е полезен на децата си. Съдбата обаче го подлага на още изпитания. По пътя от Сирия до България двете се разболяват. И това сега е голямата битка на Башар. По-малкото - Лилия, която е само на осем месеца, в момента е в педиатричната болница в София и лекарите се борят за живота й. Лекарите казват, че на този етап детето е в стабилно състояние, но не могат да гарантират за живота му.

Башар остава в България в очакване на диагноза за малката Лилия и с надежда, че ще се излекува.

"За децата си съм готов на всичко", казва загриженият родител.

добави коментар
Модерното общество отблъсква хората от секса. Това показват резултатите от проучване за сексуалните...
Семейната двойка от Лондон, заподозряна, че е държала в робство три жени повече от 30 години, е от...
26 ноември
София
В момента
Снеговалежи
0°C
Днес
Снеговалежи
Min: -2°C
Max: 0°C
Утре
Снеговалежи
Min: -3°C
Max: 0°C
26 ноември
На 27 ноември 1919 г. министър-председателят на България Александър Стамболийски подписва Ньойския договор. След подписването, според някои медии,...