Спират лекциите в Ректората

Рейтинг:
1 3
Изгубеният материал ще се навакса, категорични са студентите

Разширява се окупацията на Ректората на Софийския университет. До края на протеста в сградата няма да се провеждат лекции и упражнения, категорични са студентите.

Студентска книжка е  входният билет за Ректората на четвъртия ден от окупацията. След като късно снощи стана ясно, че в сградата няма да бъдат допускани външни лица, днес единствените странични посетители бяха квесторите и кандидат-прокурорите от изпита за магистрати на Висшия съдебен съвет, както и желаещите да се включат в неправителствения форум "Ключ".

Тази сутрин в сградата не бяха допуснати студенти, които имаха  държавен изпит по славянска филология. Завършващите висшисти бяха принудени да търсят ново помещение за изпита.

Заради извънредната ситуация, предизвикана от студентската окупация на Ректората, ръководството на Софийския университет свиква извънредно заседание на Академичния съвет от 14 ч. в понеделник и обявява деня за неучебен.

"По време на окупацията правилата са определени от нас. В сградата на Ректората до края на окупацията няма да се провеждат учебни занятия.Ученето винаги може да се навакса. Лекциите винаги могат да се отучат", каза протестиращият Борис Рангелов.

"Аз лично го казах, още когато ме предупредиха, че смятах, че не е времето, мястото и начина. Че те абсолютно имат право на протест, когато не са съгласни, но че не са избрали правилно времето, мястото и начина. Това е. Но иначе имат право", заяви ректорът на СУ проф. Иван Илчев.

добави коментар
Най-четени
Най-коментирани
Николай Бареков даде Тотев на прокурор
Николай Бареков даде пловдивския кмет Иван Тотев на прокурор заради конфликт на интереси. Оказва...
Паметникът пред НДК оживя с 3D технологии
Тази вечер паметникът "1300 години България" пред НДК ще бъде реставриран. За съжаление това няма...
В момента:
Новини
03:30
Още нещо
06:00
Най-големите удари на мафията
07:00
Новини
2 ноември
София
В момента
Разкъсана облачност
10°C
Днес
Облачно
Min: 6°C
Max: 19°C
Утре
Слънчево
Min: 4°C
Max: 19°C
2 ноември
Днес е църковният празник Архангелова задушница, който се отбелязва винаги в съботата преди Архангеловден - на 8 ноември. На този ден се отдава почит...