Роми на бунт - събарят къщите им

Рейтинг:
11 3
Незаконните постройки трябва да бъдат разрушени, твърдо решен е кметът на Стара Загора

Започна събарянето на 50 ромски къщи в кв. Лозенец, Стара Загора. Ромите, които живеят там, са излезли на бунт, между тях и кмета на града има жандармерия.

Напрежението се покачва с всяка минута и ромите заявиха, че ще направят жив щит около сградите и ще чакат багерите. Те се оплакаха, че ги изхвърлят на улицата и питат защо, щом районът е парк с общинска собственост, не са ги спрели да почнат строежите преди 15 години и са позволили да си направят регистрация. Някои от собствениците са се "въоръжили" с вили, други са се покатерили по покривите и казват, че няма да позволят да разрушат домовете им.

Кметът на Стара Загора пък каза, че многократно е отлаган процесът по събаряне, а на ромите е дадена възможност да се настанят в общински жилища. Само една жена обаче заявила желание за това, а после се отказала.

През годините има случаи на незаконни строежи, незаконна сеч, грабежи, сводничество и проституция. Въпросът е да се спазва законът, заяви пред камерата на TV7 кметът Живко Тодоров.

Продължаваме да следим събитията от кв. Лозенец, за да ви покажем дали населението ще изпълни заканата си и ще опита да спре багерите.

Анкета

Трябва ли да се събарят ромските къщи
89.7%
2.6%
5.1%
2.6%
гласувай