Протест в защита на земята

Рейтинг:
1 0
Граждани против изкупуването й от чужденци

Чужди граждани да не могат да купуват земя у нас. Идеята събра на протест пред Министерството на земеделието и храните стотици хора.

Ограничението засяга физически лица и изтича в началото на следващата година. Датата е записана в договора за присъединяване на България към Европейския съюз.

Граждани извиха хоро пред Министерството на земеделието в знак на протест срещу отпадането на забраната за купуване на земя от чужденци. Протестът беше подкрепен и от представители на църквата.

Хората се притесняват, че българските земи могат да бъдат изкупени от китайци или представители на държави от Близкия Изток, а това означава загуба на национална идентичност.

Преди седмица премиерът Орешарски обясни, че не е реалистично да очакваме, че ще получим съгласието на 27 държави от Европейския съюз за промяна на договора за присъединяване.

Затова протестиращите предлагат с промени в Конституцията да се забрани изкупуването на земя от граждани на трети държави. Протестите ще продължат докато недоволните не постигнат целта си.

добави коментар
Бареков: Пловдивският кмет да подаде оставка
Кметът на Пловдив Иван Тотев трябва незабавно да подаде оставка, за да остави прокуратурата да си...
От 1000 "гербери" в Пловдив, 500 работят в общината
Продължават скандалните разкрития, свързани със записания тайно по време на семинар на ГЕРБ кмет на...
В момента:
Най-удивителните фотографии на National Geographic
14:00
Новини
14:10
Градове на бъдещето
14:30
Новини
22 октомври
София
В момента
Разкъсана облачност
8°C
Днес
Слънчево
Min: 6°C
Max: 24°C
Утре
Слънчево
Min: 8°C
Max: 22°C
22 октомври
На 22 октомври 1906 г. е положен първият камък на сградата на Варненския аквариум. Той е създаден по идея и с подкрепата на цар Фердинанд. Царят се...