Ново мобилно приложение лови с КАТ джигити по пътя

Рейтинг:
4 1
За да има санкция за нарушителите обаче, подателите на снимката трябва да свидетелстват

Мобилно приложение лови джигитите на пътя и нагло паркиралите! Гражданският контрол вече навлезе и в нова фаза – всеки със смартфон може да помага на полицията да лови нарушителите на пътя. Столичният КАТ вече работи с авторите на идеята. И докато МВР разполага със 150 мобилни камери, на пътя вече има почти 14 000 нови, които могат да ви снимат във всеки момент.

До болка са ни познати неправилно паркирани коли - на важни хора или на дипломати. И не само. Нарушения като недаване на предимство, мигач и други. Снимай всеки "гражданин" на пътя, призовават с чувство за хумор четиримата създатели на мобилното приложение.

След регистрация с email и facebook на сайта и сваляне на приложението, всеки може да покаже какво правят другите на пътя, като въведе регистрационния номер на нарушителя. 3512 снимки за три седмици са качили възмутени шофьори. А полицията вече работи с екипа на "Гражданите" и ще санкционира за неправилно паркиране.

80 са подадените по този начин сигнали. За да има санкция обаче, подателите трябва да са готови да свидетелстват. А в бъдеще е възможно не само столичният КАТ да си сътрудничи с "Гражданите". Инициативата е спечелила вниманието и на Столична община.

Приложението дава опция и да ви уведомят, ако вашият автомобил бъде засечен. Можете и да се извините за поведението си, като посочите аргументи. Така че бъдете толерантни и спазвайте правилата, ставаме повече, снимаме повече, съветват "Гражданите".

Ексклузивно! Метеорит падна в Средна гора
Според кмета на Сопот и очевидци от града, тази вечер в Средна гора е паднал метеорит. Местните и...
Най-старата жива котка на света навърши 27 години
Най-старата котка на света днес празнува рожден ден! Тифани отбеляза 27-годишнината си със своите...
АБВ с нов председател на 25 март
АБВ ще има нов председател на 25 март. Това обяви в Пловдив заместник-председателят на партията...
Затварят пътя Асеновград-Смолян-Пампорово за 48 часа
Най-малко за 48 часа ще бъде затворен пътят Асеновград-Смолян-Пампорово, където тази сутрин падна...
Сирийската общност у нас отбеляза годишнина от революцията
 Сирийската общност в България почете четвъртата годишнина от избухването на революцията....