Кошер на терасата

Рейтинг:
2 0
Отглеждане на пчели в града - възможно

Отглеждането на пчели в градски условия става все популярно по света. А днес центърът на София осъмна с два нови кошера. Любители пчелари монтираха съоръженията на покрива на националния дворец на културата. Чрез инициативата основателите на фондация "Имам си кошер" целят да провокират повече хора да започнат да се грижат за пчелите у нас.

Ако пчелите изчезнат от лицето на земята, хората ще оцелеят най-много 4 години след това. Това констатира преди повече от век самия Айнщайн.

Това провокира любители пчелари да се заемат с нестандартната инциатива "1 милион кошера". Чрез поставянето на съоръженията в градска среда, представителите на фондацията "Имам си кошер", целят да запалят 1 милион души по целия свят да гледат поне по един кошер. Готови са да съдействат на всички припознали себе си в идеята.

При правилни грижи резултатът е на лице. Системата, с която от фондацията си служи е лесна и достъпна за отглеждане на пчели в градски условия.

От фондацията уверяват, че отглеждането на пчели не е опасно занимание и не изисква много усилия. А на края на сезона може и да се сдобием с няколко килограма екологично чист мед.

Северна Корея изстрелва нова ракета носител
В следващите няколко седмици Северна Корея се кани да изстреля нова ракета в нарушение на...
В Брюксел пак се събират заради бежанците
В Брюксел започват двудневни разговори по темата за бежанците. Днес в белгийската столица ще се...
Трафикът става все по-натоварен
Трафикът става все по-натоварен, съобщи кореспондентът на TV7 и NEWS7 Снежана Любенова от ГКПП...
Две коли се размазаха край Абланица
Тежка катастрофа на разклона за Ловеч край Абланица. Два автомобила са се ударили челно.Пострадали...
Ципрас си върна Гърция
Гърция вече има официален премиер. Спечелилият изборите в неделя Алексис Ципрас положи клетва като...