Започва "България без цензура"

Рейтинг:
3 1
352 4
Николай Бареков напуска поста изпълнителен директор, подготвя политически проект

"България без цензура" - кампанията в подкрепа на гражданското общество започва от 16 септември, заяви на специална пресконференция Николай Бареков.

Първата спирка ще бъде Смолян – знаков регион за страната. Т
ова е граждански, медиен проект, категорично искам да подчертая, че не е политически. Отворен е към всички граждани и политически сили, допълни още Бареков.

Форматът ще бъде продуциран от най-успешната продуцентска компания у нас –
No Frame, която е собственост на политика, журналист и общественик Емил Кошлуков.

Н
овото в "България без цензура" е, че ще има една интегрирана богата, музикална и най-вече културна програма, която ще залага на танцовия състав на Нешка и певческия талант на Деси Добрева. С екипите ще бъде и водещият Къци Вапцаров, който ще прояви внимание към детската аудитория, а възможност за изява на сцената ще имат и местните таланти във всеки град.

Искаме тази кампания да има своето позитивно начало, защото обществото е много разделено в момента.
Нужно е да се почувстваме общност, единни, заедно, заяви Николай Бареков.

"България без цензура" ще се излъчва в понеделник, сряда и п
етък - на живо в ефира на TV7 и на запис в NEWS7, като всяко едно предаване ще започва с изпълнението на националния химн акапелно от Деси Добрева.

Приветствам проекта,
който е изключително необходим на България, заяви Нешка Робева. От 14 години ръководя група, която играе предимно по площадите. Стараем се да изведем традицията, като едновременно с това привлечем и младата публика.

Когато получих покана да се включва в този проект, ме зарадва заради доверието, заради възможността да имаме сцената, но и се изплаших заради 20 различни спектакъла, които ще поставим във всеки град. На тях ще пресъздадем всички музикални вкусове, с изключение на чалгата, допълни Робева.

Тя сподели още, че успоредно със спектаклите за "България без цензура" организира и
турнир в памет на голямата журналистка Маргарита Рангелова.

Деси Добрева
заяви, че Николай Бареков е успял да я убеди в добрите качества на тази кауза и действително се надява, че заедно ще помогнат на на колкото се може повече хора.

Другата новина, която Николай Бареков съобщи на пресконференцията, е че занапред няма да заема длъжността изпълнителен директор на
TV7 и NEWS7.

"Тръгвам си от телевизията по собствено желание. Никой не ме е гонил, нито ме е освобождавал. Провел съм своите разговори с комп
анията собственик "Алегро кепитъл" и съм стигнал до извода, че решението ми е най-доброто за двете страни", каза Николай Бареков.

Той заяви, че е избрал да работи заедно с
No Frame, която да продуцира "България без цензура",тъй като тя е най-добрата продуцентска компания у нас, с най-голям технически потенциал.

Договорът ни с
TV7 е до Нова година. След това ние сме с опции да преговаряме и с други телевизии, защото за мен е важно този граждански проект да го има. Никога толкова обезверено и нагнетено не е било българското общество. Ние живеем в държава, в която няма щастливи хора, заяви Бареков.

TV7
остава в прекрасна форма след управлението му, което показват и данните от рейтингите. За последната година те са се повишили със 142% за уикенд програма, 100% за седмичната и 93% за делничната, като данните са за праймтайма.

Николай Бареков обяви, че нов
политически проект ще има за в бъдеще, но той ще тръгне от долу – от българските региони, от българските граждани, без да политизира. Смятам да поставя началото на гражданско движение, което да цели дълбоки и пълни реформи в държавата. Най-важната от тях е да съградим държава, която да помага на гражданите. Говорим за управление, което да има волята наистина да промени ситуацията.

В
ъв властта ще влезем, когато създадем движение, явим се на избори и ги спечелим. Ние ще бъдем за изваждането от властта на ГЕРБ, БСП и ДПС, които натрупаха провали и като опозиция, и като управляващи, каза още Бареков.

Емил Кошлуков от
No frame обяви новите проекти за есенния сезон в програмата на TV7. Започват няколко публицистични предавания – в края на септември Юлиана Дончева стартира своето динамично.

От началото на октомври Иван Гарелов и Елена Йончева също ще присъстват в програмата, а зрителите ще имат удоволствието да гледат разследваща журналистика и публицистика, снимки, международни материали.

П
олитическа сатира ще бъде представена от "Комисията Павлов" по TV7, като са предвидени нови рубрики и нови участници.

По
TV7 стартира и предиобеден блок с интересни водещи, които са много популярни имена в публичното пространство. Телевизионният готвач ще бъде най-добрият в България.

Р
окада има и в публицистиката – репортерът Диана Радева е новият водещ на сутрешния блок "Добро утро, България", който ще има и ново студио.

Досегашната водеща Мая Костадинова започва седмично крими предаване за разследване в областта на организираната престъпност, трафика, икономически престъпления. Продуцент ще бъде разследващия журналист Асен Иванов.

Другото разследващо острие на TV7 Диляна Гайтанджиева, остава в екипа на "България без цензура".

добави коментар
mariq84_
mariq84_
Дано движението да има успех, стискам палци!
Katerina
Katerina
ТВ 7 доста са се постарали с програмата! Поздравления!
Gita
Gita
Я сега да видим на кой ще му се развали кефа от това!?
преглед на всички коментари (4)
Новости в света на технологиите
Изобретатели представят най-новите си постижения на технологична конференция в Сан Франциско....
Принц Уилям напуска армията
Британският принц Уилям напуска армията след седемгодишна служба, обявиха официално от двореца...
В момента:
Още нещо
03:25
Босове на мафията
03:55
NEWSROOM
05:30
Galileo
13 септември
София
В момента
Дъжд
16°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 14°C
Max: 23°C
Утре
Слънчево
Min: 8°C
Max: 20°C
13 септември
На 13 септември 1965 г. в САЩ се появява сингъла Yesterday на музикалната група "Бийтълс". Те са признати за една от най-влиятелните групи в...