Да извлечеш най-доброто от себе си

Рейтинг:
1 0
Джерард О'Донован обяснява как се отключва потенциала на бизнес лидери и обикновени хора

Доайенът на коучинга в Европа Джерард О'Донован посети София за двудневен семинар.

Той е международно признат авторитет в областта на коучинга и лидерските умения. Освен това е президент на Международния институт по коучинг и менторство, мотивиращ лектор, автор и треньор на професионални специалисти по коучинг.

"Всеки топ атлет в света постига своя успех благодарение на помощта на своя треньор. В житейски аспект специалистите по коучинг работят индивидуално с хората и им помагат да постигнат много повече, отколкото могат самостоятелно", обяснява О'Донован.

Терминът коучинг може да се преведе буквално като "наставлявам" или "тренирам". Това е процес, отправен към постигане на цели в различни области на живота.

"Започнах през 1993 г., като открих фирма за личностно развитие. Не беше свързана с коучинг. Основната работа беше свързана с личностно развитие, повишаване на самочувствието на човека. През 1995 г. се срещнах с коучинга и се влюбих в него", добави той.

Идеята е всеки сам да извърви пътя към своите истински ценности. Добрите резултати идват след няколко месеца работа с професионален треньор.

Много хора страдат от липса на значимост и не се чувстват достатъчно ценени, т.е. нямат усещането, че получават това, което искат от живота. Най-голямата криза идва във възрастта между 40-50 години.

Най-сложният въпрос в коучинга е "Какво всъщност искате от живота"? Ако отговорът "не" изниква лесно в съзнанието ви, тогава професионалните треньори помагат да изясните за себе си какво не искате.

За последните три години Джерард е бил шест пъти в България. В различни градове на страната ни той изнася свои семинари.

Според него хората често се фокусират върху събития и цели, които всъщност въобще не са важни за тях и не отговарят на техните истински ценности и нагласи. Да живеем тук и сега - това е най-ценният съвет на мотивиращия лектор.

добави коментар
Ню Йорк пощуря по кекс от автомат
В Ню Йорк започна работа първият в града автомат за кексчета. Машината веднага предизвика голям...
Възход на баровете в Куба
Кубинската столица Хавана изживява истински ренесанс на изискани барове и клубове. Това е част от...
27 март
София
В момента
Облачно
8°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 3°C
Max: 15°C
Утре
Краткотраен дъжд
Min: 4°C
Max: 15°C
27 март
27 март е Международен ден на театъра. Датата е избрана през 1961 г. на IХ конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО и е свързана с...