Бургас се сбогува с Гого

Рейтинг:
5 1
Колеги на изпълнителя пеят песента "Сбогом, приятелю" на гроба му

Роднини, близки, приятели и почитатели изпратиха в последния му път изпълнителя Георги Найденов-Гого от Тоника-СВ. Поклонението започна в 11 ч. днес в в Ритуалния дом на Гробищен парк – Бургас.

Стотици бургазлии се бяха събрали пред ритуалната зала в гробищния парк на Бургас далеч преди обявения час. Колегите на Гого от далечните години се подготвят заедно да изпълнят на гроба му една от първите им песни - "Сбогом, приятелю", композиция на вече покойния Иван Коларов.

Гого почина в петък (10 януари) след тежка 4-годишна борба с коварно заболяване. Георги Найденов беше погрешно диагностициран със синдром на ЛАС (латерална амиотрофична склероза). След като лечението не довело до желания резултат, последвала нова диагноза, според която състоянието му е било причинено от лаймска болест.

Колеги и приятели на певеца направиха благотворителна кампания, за да подпомогнат семейството му в борбата с коварното заболяване. Въпреки различните видове терапия, медицината се оказа безсилна да му помогне.

Последната изява на Гого на голямата сцена беше през август 2010 г.  Заедно с групите си "Тоника" и "Домино" той създаде едни от най-обичаните български песни - "Бургаски вечери", "Нека да е лято" и много други, донесли многобройни музикални награди от конкурси у нас и в чужбина.

Своите проекти и текстове, певецът остави на сина си. В сърцата на всички българи Гого ще остане завинаги с незабравимите си песни и неповторимото си присъствие на сцената.Поклон пред паметта му!


добави коментар
ДАНС започва проверка по скандала с "Галерия"
ДАНС започва проверка за записите между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков, за които...
Пастрок преби бебе до смърт
Бебе на годинка почина от бой в дома си в кв. Казмера в Казанлък. Детето е пребито от пастрока си...
В момента:
12:00
13:00
13:30
По-близо до истината: Космос. Съзнание. Бог
17 януари
София
В момента
Мъгла
1°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 0°C
Max: 10°C
Утре
Облачно
Min: 3°C
Max: 9°C
17 януари
На 17 януари Православната църква почита паметта на свети Антоний. Светецът се счита за покровител на чумата и болестите, затова денят се чества и за...