Шофьорът убиец от "Княжево" се крие

Рейтинг:
12 2
Екип на "Добро утро, България!" потърси Христо Тодоров , но без успех

Христо Тодоров, който на 14 март блъсна 20-годишният Димитър Карталски в "Княжево" и го уби на място, най-вероятно не е луд. Такова мнение изразиха съседи на Христо в столичния квартал "Хиподрума".

Според свидетели на 14 март Христо Тодоров е карал поне със 100 км/ч, когато блъска и оставя мъртъв на място Димитър Карталски. Има и информация, че младежът е бил под въздействието на наркотици и алкохол. По ирония на съдбата обаче Христо отказва да даде кръвна проба. Най-интересното е, че шофьорът убиец е освидетелстван за психично болен по бързата процедура, като информацията е, че сега е настанен в психиатрична клиника.

Съ
седи твърдят, че не са забелязвали Христо да има признаци на психични проблеми. Потърсихме и самия Тодоров в дома му, но не го открихме. Дали всъщност младежът е психически добре, а е освидетелстван само за да избегне наказателна отговорност - предстои да разберем.

Повече по темата може да гледате на сайта на "Добро утро, България!" по TV7. Тази сутрин в студиото гостува психиатърът д-р Анета Ничкина, която обясни, че издаваните по бързата процедура бележки нямат стойност в съда. Цялостната психоекспертиза, която има стойност в съдебната зала, отнема дълъг период от време и само на базата на нея може да се постанови дали едно лице страда от психическо заболяване. Отелен е въпросът дали той е бил в пристъп на болестта, когато е извършил престъплението или не и подлежи ли на правна отговорност.

Вижте още и други аспекти от проблема с психично болните в сутрешния блок на TV7!

добави коментар
Биляна
Биляна
Искам да ви попитам един елементарен въпрос ! Вие бихте ли казали нещо срещу човек с психични отклонения отговорът е от ясен по-ясен .. Няма какво още да кажа всичко казано от тези хора е от страх да не им се случи или направи нещо !
преглед на всички коментари (1)
Аукцион в Лондон на спасени творби на Банкси
Спасени творби на британския уличен художник – Банкси бяха показани в Лондон. Предстои те да...
Ердоган на война срещу социалните мрежи
Само ден, след като Турция блокира платформата за видеосподеляне Youtube, експерти предупредиха...
В момента:
Най-големите удари на мафията
00:50
29 март
София
В момента
Облачно
15°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 2°C
Max: 16°C
Утре
Краткотраен дъжд
Min: 6°C
Max: 13°C
29 март
На 29 март тази година България отново се включва в световната кампания Часът на Земята. По традиция всяка година в последната събота на март милиони...