Убиецът от "Соло" с нов видеозапис

Рейтинг:
1 0
Издирваният и от Интерпол Илиян Тодоров изпрати имейл до правосъдния министър Зинаида Златанова

Убиецът от дискотека "Соло" продължава с изявите си в интернет! След като преди няколко дни разпространи видеообръщение до главния прокурор, днес издирваният и от Интерпол Илиян Тодоров изпрати имейл до правосъдния министър Зинаида Златанова.

Тодоров е в неизвестност, след като Върховният касационен съд го осъди на доживотен затвор за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров. В писмото си до правосъдния министър той твърди, че е невинен и прилага линкове към двата видеоклипа, направени от улични камери в нощта на убийството.

И двата записа са били част от делото като веществени доказателства. Файловете са с днешна дата от същия профил, от който беше публикувано и видеообръщението на осъдения. Профилът носи негово име. Към всеки от двата клипа има и послание, писано от първо лице единствено число.

Първото видео показва такситата, които чакат пред дискотеката малко преди убийството. В описанието под него пише: "На този запис се вижда как свидетелят Сирет е прегърнал Мария, която през цялото време е с гръб към случващото се. В същото време тя дава показания, че е видяла проблясъци приличащи на острие. Интересно как е успяла да ги види...", риторично пита авторът.

Камерата от втория клип също гледа към такситата, но вече след убийството. Тук авторът пише: "На този запис се вижда боят при "Соло", как се качвам в такси и как боят продължава, след като съм тръгнал. Никъде не е заснето да вадя нож и да го използвам".

Още преди две седмици майката на Илиян Тодоров каза за TV7, че чрез тези записи той ще търси оневиняване.

Родителите на убитите Кирил Въжаров и Васил Александров обаче припомниха, че точно тези записи са били част от делото и не са нещо ново. Техният прочит на случващото се на кадрите е точно обратния.

В писмото си Илиян Тодоров твърди, че процесът и присъдата са позор за българското правосъдие. От Министерството на правосъдието заявиха за TV7 и NEWS7, че няма да коментират решение на българския съд.

добави коментар
100 лв глоба за поругател на Дядото
Съдът наложи 100 лв глоба на общинския лидер на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски, който е...
Няма лошо време, има лоша екипировка
Ските са най-масовия екстремен спорт. Те могат да са много опасни, ако подцените сигурността си. На...
В момента:
Пътуване със CNN
03:20
Световен пътешественик
31 декември
София
В момента
Разкъсана облачност
2°C
Днес
Облачно
Min: -1°C
Max: 4°C
Утре
Облачно
Min: 0°C
Max: 5°C