Таксиджия отвлече инспектори

Рейтинг:
6 2
Служителите се дегизирали като туристи, за да проверят сами дали има нарушения

Екшън край морето с проверяващи от Главна дирекция "Метрологичен надзрор". Таксиметров шофьор буквално отвлече двама инспектори, дегизирани като туристи, които по време на проверка, наеха таксито. То трябвало да ги откара от Слънчев Бряг до Свети Влас.

Съвместна проверка на Агенцията по автомобилен контрол, полицията и Главна дирекция "Метрологичен надзор" изненада таксиметровите автомобили в Слънчев бряг и Свети Влас. В разигралия се екшън в курорта главно действащо лице се оказа инспектор Гергана Сарафова, която като турист наема набелязано от нея такси без табела за тази услуга. Уговарят се да плати 15 лв. от Слънчев бряг до Свети Влас. На финала обаче го очакват още проверяващи. Вместо да спре, шофьорът натиска педала на газта. Колегите на отвлечените веднага се обаждат на органите на реда.

Шофьорът отвлякъл инспекторите вече е известен на полицията и ще бъде привлечен към близкото районно полицейско управление. След екшъна, шестте екипа от агенцията по Метрологичен контрол продължиха проверка по случайно избрани стоянки. Установени бяха редица нарушения по закона за измерванията и автомобилните превози.

Някои от таксиметровите шофьори работеха с вече един съставен такъв протокол и дори платена веднъж глоба. Днес бяха съставени десетки нови актове на стойност от 200 до 500 лева. Проверките ще продължат и в следващите дни.

Чакат се нови задръствания утре
Нови задръствания се очакват утре, когато българите ще започнат да се прибират след четирите...
Тунел става галерия в столицата
Превръщат изоставен тунел в София в галерия за съвременно изкуство. Идеята е на млади...
Бум на обири по морето
2 млн. и 70 хил. лв. приходи отчете дружеството Слънчев бряг за сезон 2015-та, въпреки негативните...
Издирването на вълка продължава
Продължава издирването на избягалия вълк от зоопарка в Благоевград. Три екипа са ангажирани с...
Новият проблем на стария континент
Стотици мигранти вървят пеша от Истанбул до Одрин, на границата с Гърция. Това е поредният ден, в...