Пеевски на разпит в следствието

Рейтинг:
1 0
Източник: БГНЕС
Депутатът привикан да обяснява за заплахите срещу Цветан Василев
Депутатът от ДПС Делян Пеевски е привикан на разпит в Столичното следствие, научиха TV7 и NEWS7. По неофициална засега информация, Пеевски ще даде показания във връзка с заплахите срещу банкера Цветан Василев. Призовката на парламентариста е за 13 ч.
 
Малко по-рано през деня зам.-главният прокурор Борислав Сарафов обяви, че прокуратурата е започнала проверка по случая със заплашителните SMS-и.

Прокуратурата е разпоредила проверка на заплахите срещу банкера Цветан Василев. Това обяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Сигналът, по който започва разследването, е до главния прокурор Сотир Цацаров и е на самия Василев.

Сарафов уточни, че сигналът е постъпил вчера и в него фактите се припокриват с публикацията в "Дер Щандард" (Der Standard). В сигнала до Цацаров банкерът не назовава името на депутата Делян Пеевски, а изказва предположение, че заплашителните SMS-и, които получава, са именно от него.  

Към сигнала на Василев е била прикрепена и жалбата му до криминалната служба в Австрия. Сарафов повтори, че досега в прокуратурата не е постъпвало искане за задържане на депутата.

добави коментар