Пациент преби лекар във Варна

Рейтинг:
0 1
Агресията не е била продиктувана от нищо

Пациент наби лекар в спешното отделение на болница "Св. Анна" във Варна. Според медика агресията не е била провокирана с нищо.

Инцидентът става ва 25 май, малко след 11 ч. вечерта. 26-годишен мъж с порезна рана на ръката нахлува в кабинета на д-р Пенев и настоява да бъде прегледан незабавно, без да се регистрира, изпреварвайки всички чакащи.

"Той си постави ръката на бюрото, където стои компютъра, документите и беше помолен от санитарката да се премести на масата за обработка и тогава неговата агресия рязко се повиши. Започна да обижда. Захвърли една малка масичка с инструменти, а ръката ми стана в кръв. Последва удар, който, според мен, беше насочен към носа ми, но успях да го избегна и падна по долната лява челюст", казва ортопедът-травматолог д-р Преслав Пенев.

Всичко става за секунди, преди докторът да успее да натисне паникбутона и да се намеси охраната. 

"След като този пациент ме удари, имаше множество заплахи по мой адрес, както за физическото ми състояние, така и за живота ми. Въпреки това съм почистил раната, обработил и зашил. Т.е. аз съм си свършил лекарските задължения", добавя д-р Пенев.

Нападателят не е криминално проявен, няма данни да е употребил алкохол. Задържан е за 24 часа в полицията. Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство, което да изясни причините за агресията му.

Битият доктор е стипендиант по програма за задържане на младите лекари в България. След този инцидент обаче се замисля дали да не емигрира, като повечето си връстници.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...