Задържаха нападателя на Виктория

Рейтинг:
1 0
Аладин искал да избяга през Гърция за Кипър, българин му е помагал

Задържан е издирваният алжирски гражданин Салахедин Бин Аладин, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той беше установен като нападател на 20-годишната продавачка Виктория Христова, която беше нападната в денонощен магазин на улица "Пиротска" в София.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи, че в понеделник около 19 ч. е получен сигнал, че Аладин е видян на територията на Пловдив. Районът на хотел "Лайпциг" е бил блокиран, щурмуван е адрес, на който лицето е пребивавало.

Аладин обаче вече е бил напуснал града и пътувал към село Мезек. Органите на реда са блокирани района на селото към 23 ч. и гръцката граница. Започва съвместна операция с гръцката полиция, като вчера са проведени две прочиствания на Мезек, но Аладин не е открит.

Около 23:40 ч. снощи той е бил задържан на гръцка територия в участък Орестиада. След това е настанен в участък в Ново село и се очаква днес да бъде докаран в София.

Главният секретар на МВР съобщи още, че има и друго задържано лице, което е осъществявало цялата логистика при извеждането на Аладин зад граница. Лицето е български гражданин и е създало необходимите контакти, за да бъде пренасочен издирвания от Гърция към Кипър. Българинът е известен на полицията.

Нападението стана на 2 ноември около 2 ч. през нощта. Виктория видяла, че човек се опитва да вземе нещо от магазина, опитала се да го спре и той я наръгал.

Проверка на NEWS7 вчера установи, че издирваният нападател е бил регистриран на фиктивен адрес в столичния квартал "Овча купел". Апартаментът е обитаван от семейство на полицай, което не подозирало за регистрацията на алжирския гражданин.

добави коментар
Откраднаха бастуна на Дядото
Неизвестни апаши се откраднали бастуна и част от металния фундамент от паметника на Димитър Благоев...
Еколози искат редукция на туристите до Рилските езера
Рилските езера се превръщат в блата заради човешкото присъствие в района. Хората са причинили...
В момента:
Още нещо
06:00
Тайни от миналото
07:00
Новини
07:10
Тайни от миналото
9 ноември
София
В момента
Облачно
10°C
Днес
Слънчево
Min: 3°C
Max: 18°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 17°C
9 ноември
На този ден през 1921 година германският физик получава Нобелова награда за приноса си към теоретичната физика и откриването на закона за...