Дете загина при взрив в Севлиево

Рейтинг:
2 8
Инцидентът е станал в къща на ул. "Васил Левски"

Момче на 11 години почина при взрив в частна къща в Севлиево. Инцидентът е станал на ул. "Васил Левски" на 8 март. Вследствие на експлозията едноетажната постройка е разрушена, съобщиха от ОД на МВР в Габрово. Нанесени са щети на паркиран близо до къщата автомобил, счупени са прозорците и на съседни постройки.

При инцидента е пострадала и 15-годишната сестра на момчето. Двете деца са боли настанени в МБАЛ-Габрово, където по-късно едното дете е починало. Леко пострадал е и 31-годишен мъж, който се притекъл на помощ.

При избухването на взрива двете деца са били сами в жилището. Четирима пожарникари с един противопожарен автомобил от Севлиево са участвали в спасителната операция. На мястото на произшествието е извършен оглед.

Причините за инцидента се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването се осъществяват под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово.

Пострадалото момиче е било преместено в "Пирогов". Състоянието му е тежко. То е с 28% изгаряния по по главата, раменете и ръцете. Вдишало е и пушечни газове, посочват от болницата. Момичето е настанено в реанимацията на Клиниката по изгаряне. След стабилизиране на състоянието му то ще бъде оперирано, допълват от "Пирогов".

В Севлиево се говори, че причината за взрива вероятно е в изтичането на газ от централния газопровод.

"Не трябва да се прибързва със заключенията, наистина е много удобно, но не за всичко, което става, би трябвало да сме виновни. Възможно е да сме виновни и ние. Нашата система е около 340 км цялата, не можем да знаем кога и къде е нарушена системата, било по невнимание или недобросъвестност", коментира Момчил Момчилов, изпълнителен директор на "Севлиево газ". От общината пък обещаха да помогнат на хората от пострадалите при взрива съседни къщи.

добави коментар
Tsvetomir
Tsvetomir
Случва се, те софиянци от Витиня на север и на картата не го знаят къде е това :)
Борис
Борис
НЕ СМЕ СЕЛО СЕВЛИЕВО,А ГРАД !
преглед на всички коментари (2)
Калин Георгиев спрял първата акция срещу Савов
Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев е спрял хода на първата акция през 2012 г., водена...
Бременната Скарлет Йохансон – красива и щастлива
По-щастлива и по-красива от всякога очарователната Скарлет Йохансон се появи на премиерата на...
14 март
София
В момента
Слънчево
16°C
Днес
Слънчево
Min: 0°C
Max: 17°C
Утре
Слънчево
Min: 3°C
Max: 19°C
14 март
На 14 март 1958 г. Асоциацията на звукозаписните компании в САЩ учредява наградата "Грами". Първата церемония по награждаване на победителите е...